Studio Disney představilo po dlouhých pěti letech nový animovaný kraťas. Věnuje se i strachu ze stárnutí

Studio Disney představilo po dlouhých pěti letech nový animovaný kraťas. Věnuje se i strachu ze stárnutí
Us Again | Walt Disney Studios
Nyní Myší dům přišel s tím, že do kin nepůjde Raya sama a bude mít svůj předfilm. Jmenuje se Us Again a jeho autorem je Zach Parrish, který se jako animátor podílel například na snímcích Ledové království 2, Velká šestka nebo Raubíř Ralf a internet. Dostupný je i první oficiální obrázek. Us Again je po pěti letech novým krátkým snímkem, který Disney připravilo pro kina (prozatím posledním byl snímek Vnitřní záležitosti, který měl premiéru před Odvážnou Vaianou v roce 2016).
disney-predstavilo-prvni-kratas-po-peti-letech-pobezi-pred-rayou-a-drakem
Us Again | Walt Disney Studios
Hlavními hrdiny příběhu jsou stárnoucí Art a jeho žena Dot, kteří nás na plátně do slova a do písmene roztančí. Ve snímku se bude komunikovat pouze tancem za zvuků hudby od Pinar Toprak.
Zdrojem inspirace se Zachovi Parrishovi stala vlastní zkušenost, kdy si poprvé uvědomil, že stárne a nezvládá to, co dřív.
"Uvědomil jsem si, že pokud se budu soustředit na to, co mi chybí, přijdu o to, co krásného se děje právě teď, a to je jádro mého příběhu," uvedl Parrish v rozhovoru pro Entertainment Weekly. "Navíc je to téma, které se týká každého, není to jen o strachu ze stárnutí, ale i o tom, že si máme život užívat ve všech jeho fázích a uvědomit si, jak je speciální."
Ti, kdo se nedostanou do kin, nemusí smutnit, neboť snímek bude od června k vidění i na službě Disney+.