Platí za jeden z nejoriginálnějších severských seriálů. Kriminální sci-fi Zpřítomnělí se dočká druhé řady

Platí za jeden z nejoriginálnějších severských seriálů. Kriminální sci-fi Zpřítomnělí se dočká druhé řady
Zpřítomnělí | HBO
Dobrou zprávou je, že natáčení druhé řady Zpřítomnělých začalo již na konci minulého roku. Termín premiéry HBO zatím neoznámilo, ale hovoří se o druhé polovině letošního roku, pokud půjde natáčení tak, jak má.
Tvůrci Anne Bjørnstad a Eilif Skodvin v roce 2019 pro diváky připravili originální kriminální sci-fi seriál. V oceánu občas dochází k neznámým zábleskům, po kterých se vždy v moři objeví lidé z různých historických období. Tito lidé se začali označovat jako zpřítomnělí a pomalu se začleňují do moderní společnosti, která úplně neví, co by s nimi měla dělat a kam je zařadit. Řada z nich tak žije na ulicích podle vlastních zvyků. Ke zlomu dochází ve chvíli, kdy se k policii připojí první zpřítomnělá - bývalá vikingská štítonoška Alfhildr (Krista Kosonen) a stane se parťačkou detektiva Larse Haalanda (Nicolai Cleve Broch). Tato nesourodá dvojice začne řešit zmizení ženy a během pátrání postupně odhaluje pozadí toho, jak se lidé zpřítomňují.
Zpřítomnělí
Zpřítomnělí | HBO
Ústřední dvojice detektivů se samozřejmě vrací. Co si pro ně ale autoři scénáře v druhé řadě připravili, je zatím tajemstvím. Vzhledem k jednotlivým událostem z první řady, máme však pár vodítek, kam by se mohl děj ubírat. Larse a Alfhildr však nečeká jen pátrání po odpovědích souvisejících se zpřítomňováním, ale i otázka Alfhildrina původu a příchod mocného nepřítele, jehož činy by mohly připravit o život mnoho lidí.