Účel světí prostředky: Nelogické věkové rozdíly mezi filmovými rodiči a jejich potomky

Účel světí prostředky: Nelogické věkové rozdíly mezi filmovými rodiči a jejich potomky
Harrison Ford a Sean Connery | Paramount Network
Nikoho by proto nemělo překvapit, že je pro režiséra důležitější to, jak herec odvede svůj part a koho si pro něj vybere, než aby řešil, jestli je v odpovídajícím věku s ohledem na postavu nebo vztah k ostatním (třeba vůči svým filmovým rodičům). Ostatně, už to známe ze starých českých filmů pro pamětníky, kdy například gymnazisty z oblíbených komediíchŠkola základ životanebo Cesta do hlubin študákovy duše hráli herci, kterým bylo přes třicet let.
Účel světí prostředky. Někdy je třeba takové věci neřešit a pustit se do práce s těmi herci, kteří odvedou dobrou práci a těší se i popularitě u diváků, což pak může značně ovlivnit přijetí snímku. Filmových zajímavostí ale není nikdy dost a tak se dnes na některé nelogické věkové rozdíly mezi filmovými rodiči a jejich potomky podíváme.
Angelina Jolie a Colin Farrell
Angelina Jolie hrála matku Colinu Farrellovi ve snímku Alexander Veliký. Ve skutečnosti jí ale bylo 29 let a jemu 28 let, dělí je od sebe jeden jediný rok.
film-je-skutecne-kouzelny-aneb-kdyz-vam-rodice-hraje-vas-vrstevnik
Angelina Jolie a Colin Farrell | Warner Bros.
Sally Field a Tom Hanks
Sally Field a Tom Hanks si zahráli matku a syna ve snímku Forrest Gump. Ve skutečnosti je mezi nimi desetiletý věkový rozdíl; Sally bylo v době natáčení Forresta 48 let, Tomovi 38 let. Zajímavostí přitom je, že se oba sešli ještě u jednoho společného filmu o šest let dříve, jmenoval se Pointa a Tom se v něm Sally dvořil.
Sally Field, Tom Hanks
Forrest Gump | 1994 Paramount Pictures
Meryl Streep a Cher
Mamma Mia: Here We Go Again,pokračování hudební komedie Mamma Mia!, představilo novou postavu - Doninu (Meryl Streep) matku Ruby (Cher). Obě dámy přitom dělí jen 3 roky. Meryl bylo 69 let a Cher 72 let.
Cher
Cher v Mamma Mia: Here We Go Again | Legendary Entertainment
Amy Poehler a Rachel McAdams
Amy Poehler a Rachel McAdams si zahrály matku a dceru ve filmu Protivný sprostý holky, od sebe je přitom dělí jen sedm let. Amy tak bylo v době natáčení 33 let a Rachel 26 let.
film-je-skutecne-kouzelny-aneb-kdyz-vam-rodice-hraje-vas-vrstevnik-1
Rachel McAdams a Amy Poehler | Paramount Network
Johnny Depp a Rachel Griffiths
Johnny Depp je o pět let starší než jeho filmová matka Rachel Griffiths ve snímku Kokain. V době natáčení jim bylo 38 a 33 let.
film-je-skutecne-kouzelny-aneb-kdyz-vam-rodice-hraje-vas-vrstevnik-2
Rachel Griffiths | New Line Cinema
Jeffrey Dean Morgan a Jensen Ackles
Jeffrey Dean Morgan hrál v seriálu Lovci duchůotce svému kolegovi Jensenu Acklesovi, ve skutečnosti je ale dělí pouze 12 let.
Lovci duchů
Lovci duchů (Jeffrey Dean Morgan a Jensen Ackles) | Warner Bros.
Elizabeth Rodriguez a Dascha Polanco
Elizabeth Rodriguez a Dascha Polanco hrály matku a dceru v seriálu Orange Is The New Black, dělí je ale jen dva roky. V době natáčení jim bylo 33 a 31 let.
film-je-skutecne-kouzelny-aneb-kdyz-vam-rodice-hraje-vas-vrstevnik-3
Elizabeth Rodriguez a DAscha Polanco | Netflix
Heath Ledger a Kate Mara
Heath Ledger a Kate Mara si zahráli otce a dceru v dramatu Zkrocená hora, ačkoli jsou od sebe jen čtyři roky. Otci Heathovi tak bylo 25 let, zatímco jeho dceři Kate 21 let.
film-je-skutecne-kouzelny-aneb-kdyz-vam-rodice-hraje-vas-vrstevnik-2
Rachel Griffiths | New Line Cinema
Sean Connery a Harrison Ford
Dvanáctiletý rozdíl dělil i otce a syna Jonesovi ve snímku Indiana Jones a poslední křížová výprava. Seanovi Connerymu bylo 58 let, zatímco jeho filmovému synovi Harrisonu Fordovi bylo 46 let.
Indiana Jones a poslední křížová výprava
Indiana Jones a poslední křížová výprava | Paramount Network
Bryce Dallas Howard a Taron Egerton
Bryce Dallas Howard ztvárnila ve snímku Rocketman matku Taronu Egertonovi, přestože je jen o osm let starší. Bryce bylo 38 let a Taronovi 30 let, když snímek natáčeli.
Rocketman
Rocketman | Marv Film
Winona Ryder a Zachary Quinto
Podobný věkový rozdíl dělí i Winonu Ryder a Zacharyho Quinta, ti jsou od sebe šest let a i oni si zahráli matku a syna, konkrétně ve snímku Star Trek z roku 2009. Bylo jim 38 a 32 let.
film-je-skutecne-kouzelny-aneb-kdyz-vam-rodice-hraje-vas-vrstevnik-4
Winona Ryder a Zachary Quinto | Paramount Network
Charlayne Woodard a Samuel L. Jackson
Pět let dělilo i matku a syna ve snímku Skleněný. Šlo o dvojici Charlayne Woodard a Samuel L. Jackson. Ovšem starší je tu syn. Samuelovi bylo v době natáčení již 71 let, zatímco jeho filmové matce 66 let.
film-je-skutecne-kouzelny-aneb-kdyz-vam-rodice-hraje-vas-vrstevnik
Angelina Jolie a Colin Farrell | Warner Bros.
Sean Bean a John Noble
Poslední dvojicí v našem výběru jsou Boromir a jeho otec ve filmu Pán prstenů. Sean Bean je jen o 11 let mladší než jeho filmový otec John Noble. V době natáčení jim bylo 44 let a 55 let.
film-je-skutecne-kouzelny-aneb-kdyz-vam-rodice-hraje-vas-vrstevnik-1
Rachel McAdams a Amy Poehler | Paramount Network