Byli první volbou na danou roli, nakonec ji však dostal někdo jiný

Byli první volbou na danou roli, nakonec ji však dostal někdo jiný
Jennifer Lawrence | 20th Century Fox
Každý z nás má často danou roli spojenou s konkrétní tváří; například Tom Hanks už bude navždy Forrestem Gumpem, Robert Downey Jr. Iron Manem nebo Johnny Depp Střihorukým Edwardem. Už si bez nich zkrátka tyto filmy neumíme představit. Stačilo ale málo a mohli být nahrazeni někým jiným. A tvář výsledného filmu by se navždy změnila. Když si ale představíme, jak by vypadal Iron Man bez Roberta Downeyho Jr., pohybujeme se naštěstí jen v oblasti spekulací. Někdy je ale každopádně zajímavé zjistit, že daná hvězda nebyla pro roli první volbou. Už víme, že Tom Hiddleston se hlásil na roli Thora a nakonec odešel s Lokim v rukávu, nebo že Nicolase Cage zvažovali pro roli Supermana. Takových případů bylo mnoho a my se na některé z nich můžeme nyní podívat.
Tim Roth
Tim Roth
Tim Roth
Tento charismatický herec, který mi nejvíce utkvěl v paměti jako záporák v historickém snímku Rob Roy, byl první volbou pro roli Severuse Snapea v Harrym Potterovi. Nabídku ale nakonec nepřijal a v roli ho nahradil úžasný Alan Rickman.
Thomas Brodie-Sangster
Thomas Brodie-Sangster
Thomas Brodie-Sangster
Thomas byl původně zvažován pro roli Rona Weasleyho v Harrym Potterovi. Nakonec tuto roli ale získal Rupert Grint.
Jim Carrey
Ježek Sonic | Paramount Network
Jim Carrey
Slavní komik byl první volbou pro roli střihorukého Edwarda, nakonec ale finální rozhodnutí padlo ve prospěch Johnnyho Deppa.
Russell Crowe
Robin Hood (2010) | BontonFilm
Russell Crowe
Slavný Gladiátor mohl třímat meč i v dalším snímku. Roli Aragorna v Pánovi prstenů ale nakonec odmítl a úloha připadla Viggu Mortensenovi.
John Heard, Barbara Hershey, Bette Midler
Bette Midler | Buena Vista International
Bette Midler
Oblíbená zpěvačka a herečka Bette Midler se měla ujmout hlavní role v muzikálové komedii Sestra v akci. Roli sestry Mary Clarence ale nakonec dostala Whoopi Goldberg.
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
Eddie Redmayne
V roli Stephena Hawkinga ve snímku Teorie všeho si došel pro Oscara, málem se ale stal i součástí marvelovského universa. Eddie byl totiž zvažován pro roli Star-Lorda, kterého ve Strážcích Galaxie nakonec ztvárnil Chris Pratt.
Christina Applegate
Christina Applegate | New Line Cinema
Christina Applegate
Slavný Melounek ze seriálu Ženatý se závazky Christina Applegate hrála "hloupou" blondýnku více než dlouho. Když jí nabídli roli v Pravé blondýnce, asi se moc nezlobila, že hlavní role Elle Woods nakonec připadla Reese Witherspoon.
Ryan Gosling
Ryan Gosling
Ryan Gosling
Ryan Gosling se také mohl stát součástí Marvelu. Byl totiž jednou z prvních voleb pro roli Doctora Strange. Nakonec ale vyhrál Benedict Cumberbatch.
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey – Ticho před bouří | IM Global
Matthew McConaughey a Gwyneth Paltrow
Tito herci se měli původně ujmout hlavních rolí Jacka a Rose v kultovním Titanicu. Nakonec je nahradili Leonardo Dicaprio a Kate Winslet.
Emily Blunt
Tiché místo | CinemArt
Emily Blunt
Mnoho nechybělo a smrtící Black Widow nebyla Scarlett Johansson, ale Emily Blunt, kterou si filmaři vybrali původně.
Emilia Clarke
Emilia Clarke | Universal Pictures
Emilia Clarke
Emilia Clarke proslula díky seriálu Hra o trůny, svou slávu ale mohla okořenit účinkováním v jiném slavném počinu - filmové podobě Padesáti odstínů šedi. Roli však nakonec nepřijala a jako Anastasii Steele ji nahradila Dakota Johnson.
Henry Cavill
Henry Cavill | Saban Films
Henry Cavill a Jennifer Lawrence
Svalnatý zaklínač Henry Cavill byl prvním na seznamu pro roli Edwarda Cullena ve Stmívání. Řekla bych, že měl štěstí, když slavného upíra nakonec ztvárnil Robert Pattinson. Stejnou kliku měla i Jennifer Lawrence, která se ucházela o roli Belly Swan. Nahradila ji Kristen Stewart.
Emma Watson
Emma Watson
Emma Watson
Emma byla první volnou pro roli Mii v úspěšném snímku La La Land. Půvabná herečka ale roli odmítla a příležitost tak dostala Emma Stone.