Milovníci strašidelných lodí, připravuje se hororová lahůdka, kterou si nesmíte nechat ujít

Milovníci strašidelných lodí, připravuje se hororová lahůdka, kterou si nesmíte nechat ujít
Death Ship | Astral Films
Což je, přiznejme si to, velice úzká skupina. Za zdaleka nejvydařenější horor na lodi duchů lze označit paradoxně nejméně známý kousek - horor Triangle z roku 2009 s Melissou George (kdo neviděl, okamžitě doplnit vzdělání).
Triangle
Loď duchů z roku 2002 v produkci Roberta Zemeckise má své momenty, ale celek nedrží. Islandský Rejkjavík (2009) je dobrá řezničina, ale s extra pitomou zápletkou a až vzácně nesympatickou plejádou postav. A taková Chobotnice z roku 1998 režiséra Stephena Sommerse (Mumie) je docela fajn akční bejkárna, ale houby horor. A... tím to použitelnější de facto končí.
Duchy křižující otevřené moře ale podle všeho čekají lepší zítřky. Jeden film věnovaný právě jim totiž začal připravovat Darren Aronofsky (Requiem za sen, Černá labuť), hlavní roli si zahraje Jared Leto a scénář bude vycházet z knihy, kterou napsal Koji Suzuki, tedy člověk zodpovědný za předlohu Kruhu.
Jared Leto
Jared Leto si pod Aronofskym zahrál již v Requiemu za sen
To už je slušný základ pro pořádně hutný výsledek. A ještě to u kormidla jistí společnost Blumhouse, která se v posledních letech vypracovala na pozici hororové jedničky. Jestli z toho nevyjde žánrová pecka, tak už nevím z čeho.
Popis děje: V Adriftu narazí posádka rybářské lodi uprostřed modrého prázdna na opuštěnou jachtu, která vyslala podivné tísňové volání. Zatímco je jachta vlečena do přístavu, lodník souhlasí s tím, že nad ní převezme sám kontrolu. Brzy pochopí, proč jí ostatní členové posádky přezdívají loď duchů.
Darren Aronofsky, Natalie Portman
Darren Aronofsky při natáčení Černé labutě | Fox Searchlight Pictures