Harry Potter: Co se stalo se známými postavami populární série po konci posledního dílu

Harry Potter: Co se stalo se známými postavami populární série po konci posledního dílu
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) | Warner Bros.

Harry, Ron a Hermiona

harry-potter-co-se-stalo-se-znamymi-postavami-popularni-serie-po-konci-posledniho-dilu-1
Hrdinské trio | Warner Bros.
Náhled do budoucího života ústřední trojce jsme už dostali na konci druhé části Relikvií smrti (2011). Harry se oženil s Ginny, se kterou měli tři děti. Jamese Siriuse Pottera, Albuse Severuse Pottera a Lily Lunu Potterovou. Na ministerstvu kouzel začal pracovat jako vysoce postavený bystrozor. Na ministerstvu skončili i Ron s Hermionou, kteří spolu měli děti dvě: Rose a Huga. Ron nějakou dobu také pracoval jako bystrozor, nicméně po nějaké době pozici opustil, aby mohl pomáhat svému bratrovi Georgovi v jeho kratochvilném obchodě. Hermiona to nakonec dotáhla až na samotnou ministryni kouzel.

Draco Malfoy

harry-potter-co-se-stalo-se-znamymi-postavami-popularni-serie-po-konci-posledniho-dilu-2
Draco Malfoy | Warner Bros.
S tímto blonďatým zmijozelským pardálem to nakonec dopadlo také vcelku dobře. Oženil se s jistou Astorií Greengrass, se kterou měl syna Scorpia. Kolem Scorpiova třináctého roku ale Astoria zemřela. I přestože se Draco s Harrym nikdy nestali skutečnými přáteli, jejich vztah byl od dob konce druhé války o něco vřelejší.

Neville Longbottom

harry-potter-co-se-stalo-se-znamymi-postavami-popularni-serie-po-konci-posledniho-dilu-3
Neville Longbottom | Warner Bros.
Poslední film krapet indikuje, že Neville by mohl skončit s Lenkou Láskorádovou, ale nakonec se tak nestalo. Místo toho se oženil s jinou spolužačkou, Hanou Abottovou z Mrzimoru. Sám chvíli pracoval jako bystrozor pro ministerstvo, ale později funkci opustil, aby se mohl vrátit do Bradavic. Tentokrát však ne jak student, ale jako nový profesor bylinkářství. Žádné děti neměl, ale stal se kmotrem Albuse Severuse.

Lenka Láskorádová

harry-potter-co-se-stalo-se-znamymi-postavami-popularni-serie-po-konci-posledniho-dilu
Lenka Láskorádová | Warner Bros.
A když už jsme nakousli tu Lenku, rovnou se na ní můžeme podívat také. Po událostech poslední knihy se Lenka vydala na cestu napříč světem, aby mohla hledat exotická kouzelnická zvířata. Nakonec se provdala za Rolfa Scamandera, vnuka Mloka Scamandera, kterého známe ze série Fantastických zvířat (2016). Měli spolu dva chlapce: Lorcana a Lysandera.

Dolores Umbridgeová

harry-potter-co-se-stalo-se-znamymi-postavami-popularni-serie-po-konci-posledniho-dilu
Lenka Láskorádová | Warner Bros.
Jedna z nejohavnějších a nejzlejších postav celého potterovského univerza se dočkala zaslouženého konce. Po konci války byla obviněna ze zločinů proti kouzelníkům z mudlovských rodin, což ji následně vyneslo doživotní vězení.

George Weasley

harry-potter-co-se-stalo-se-znamymi-postavami-popularni-serie-po-konci-posledniho-dilu-1
Hrdinské trio | Warner Bros.
Po smrti svého dvojčete Freda už George nikdy nebyl schopný vykouzlit pořádného patrona. Naštěstí ale našel lásku ve své bývalé spoluhráčce famfrpálu, sympatické Angelině Johnesové, se kterou měl dvě děti. Pojmenovali je Fred a Roxanne.

Dudley Dursley

harry-potter-co-se-stalo-se-znamymi-postavami-popularni-serie-po-konci-posledniho-dilu-4
Dudley Dursley | Warner Bros.
Harryho bratránek Dudley se nakonec oprostil od věčného rozmazlovaní svých rodičů a začal si žít vlastním životem. Nakonec se i oženil a měl děti. S Harrym se čas od času scházel, aby poklábosili o životě. Nejlepšími kámoši asi nebudou nikdy, ale jejich vztah přestal být chladný a nepřátelský.