Trailer: Godzilla si to rozdává s King Kongem v řádně epické upoutávce!

Trailer: Godzilla si to rozdává s King Kongem v řádně epické upoutávce!
Godzilla vs. Kong | Warner Bros.
Godzilla vs Kong je už čtvrtým celovečerním příspěvkem do blockbusterové série, kterou odstartovala roku 2014 atmosférická Godzilla od Garetha Edwardse. Od té doby se dočkal nového originu také slavný King Kong v třeskuté popkornovce Kong: Ostrov lebek a trilogii završila Godzilla II s podtitulem Král monster, kde si ohnivá ještěrka upevňovala svou dominanci proti celému zástupu pradávných obrů. Každý snímek přitom aplikoval docela odlišný formální přístup a bude zajímavé sledovat, jak tvůrci uchopí ambiciózní spojení obou ikonických monster, které jsou navíc výplodem zcela odlišných kinematografických kultur.
Ty se poprvé střetly už roku 1962, kdy v japonsko-americké koprodukci vznikl zábavný crossover King Kong vs. Godzilla. V něm stálo japonské monstrum v úloze nepřítele a opičák z tropického ostrova představoval jedinou naději pro ohrožené Tokio. A podobný scénář naznačuje také první plnohodnotný trailer na blížící se remake, který čeká simultánní premiéra v kinech a na HBO Max už 25. března. Hudební podkres videa sice není nejšťastněji zvolený a podle všeho nás čeká spíše hlučná a barevná atrakce ve stylu Ostrova lebek nežli hutný nástupce Garetha Edwardse, ale velkým fanouškům Kaiju filmů těch 140 sekund jistě vykouzlí úsměv na tváři. Bude to velké, hlasité, napěchované známými tvářemi a snad i dostatečně zábavné. A pokud si někdo přál, aby v Hollywoodu zase jednou zavařili počítačové softwary a vyprodukovali technicky dokonalý souboj dvou nejslavnějších filmových monster, může v klidu propadat extázi.
Godzilla vs. Kong
Zatím se můžeme jen naivně modlit a doufat v zázrak, který by pustil diváky zpět do kinosálů už v průběhu března - Godzilla vs Kong možná nepřinese žádné duchaplné myšlenky, ale je přesně tím typem obrovské a drahé produkce, které bude velké plátno sedět jako ulité. Režíruje Adam Wingard a titánům budou dělat povinné křoví například Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Kyle Chandler nebo Eiza Gonzáles.