JAG: Představitelka krásné Mac debutovala nahá. O roli ve slavném seriálu si sama řekla

JAG: Představitelka krásné Mac debutovala nahá. O roli ve slavném seriálu si sama řekla
Catherine Bell v seriálu JAG | CBS
Catherine Bell
Catherine Bell

Herečka

Asi nikoho nepřekvapí, že se Catherine Bell poprvé otrkala před kamerami ve světě modelingu, kde si přivydělávala od studentských let. Její studium přerušila náhlá nabídka předvádět v Japonsku, kde se poprvé zaměřila na herectví. Kariéra úspěšné modelky totiž sice vzkvétala, Bell ale omezovala její plachost. Najala si proto v Japonsku učitele herectví a ke svému překvapení řemeslu propadla.
Začala se tak rozhlížet ve světě filmu a znovu ji pomohla její dokonalá postava, která se postarala o její filmový debut. I když debut není úplně správné slovo, protože v černé komedii Roberta Zemeckise Smrt jí sluší (1992) si zahrálo pouze její tělo, které tvůrci využili pro nahé scény s legendární kráskou Isabellou Rossellini. Současně také posloužila jako body double pro Meryl Streep.
Smrt jí sluší - Catherine Bell jako body double Meryl Streep | studioADI 277
Následovaly různé nevýrazné role a už to vypadalo, že se sen o úspěšné herecké kariéře rozplyne. A pak přišel zlomový moment –⁠ v roce 1995 získala roli Diane Shonkeové v poslední epizodě první sezóny seriálu JAG. Ano, Diane, zatím žádná Sarah „Mac“ MacKenzieová. Tuto postavu totiž tvůrci vytvořili až pro druhou sérii, když se show přesunula na stanici CBS. A věci se daly do pohybu.
Jakmile Bell slyšela, že se hledá představitelka nové hlavní ženské postavy seriálu, okamžitě napsala tvůrcům dopis, v němž popsala, proč by měla Sarah hrát právě ona. A protože na producenty show udělala v roli Diane velký dojem, rozhodli se jejího nadšení využít. Že to vyšlo je dnes dobře známá televizní historie. JAG se vysílal dalších devět let a úspěchu se seriál dočkal po celém světě.
Božský Bruce
Božský Bruce | Universal Pictures
Během kariéry se Bell účastnila i několika větších filmových projektů (Útok na ponorku , Božský Bruce, Reparát), vždy šlo ale o vedlejší role a domovinou jí tak zůstala televize. V roce 2008 natočila televizní snímek Hodná čarodějka pro stanici Hallmark Channel, na kterém se podílela také jako výkonná producentka. Šlo o obrovský úspěch. V následujících letech na něj navázalo šest filmů a v roce 2015 se přidal i seriál Dobrá čarodějka, který se dočkal sedmi sérií. Prvních pět si můžete pustit na Netflixu, pokud jde ale o českou podporu, tu má zatím formou titulků bohužel jen pátá řada.
Dobrá čarodějka
Dobrá čarodějka | Hallmark Entertainment
Velmi dobře si také vedl seriál Army Wives o ženách amerických vojáků, který se vysílal v letech 2007 až 2013, vzniklo 7 sérií a Bell si zahrála ve všech 117 epizodách. Momentálně v přípravě žádný další projekt nemá, s jistotou se ale dá očekávat, že se ani v následujících letech v televizi neztratí.
A jedna zajímavost na konec – Bell si postavu Sarah „Mac“ MacKenzieové nečekaně zopakovala v letech 2019 a 2020 v seriálu Námořní vyšetřovací služba L. A., a to hned ve třech epizodách.
Catherine Bell, Námořní vyšetřovací služba L. A.
Catherine Bell, Námořní vyšetřovací služba L. A. | Getty Images
Sledujete rádi seriály? Podívejte se pro inspiraci na nejlepší seriály roku 2023 podle uživatelů Kinoboxu a přidejte své hodnocení.