Christopher Nolan končí s Warnery a vyjádřil slabost pro film, do kterého byste to asi neřekli

Christopher Nolan končí s Warnery a vyjádřil slabost pro film, do kterého byste to asi neřekli
Christopher Nolan během natáčení snímku TENET | Warner Bros.
Nejhlasitějším kritikem rozhodnutí Warnerů je jednoznačně Christopher Nolan, který v posledních letech platil za největší hvězdu studia. Nolan si coby režisér mohl díky svým úspěchům dovolit prakticky cokoli. A byl to i jeden z důvodů, proč jsme se jeho Tenetu dočkali v kinech v době, kdy ostatní hity mizely z výhledu premiér. Inu, odvážný tah nevyšel. Ne že by snímek přímo sály prošuměl. Když přihlédneme k okolnostem, jsou jeho celosvětové tržby (363 milionů dolarů) téměř obdivuhodné. V amerických kinech to ale dělalo jen 57. A to bylo pro Warnery finální potvrzení toho, že uvádět velké hity exkluzivně jen do kin se jim v nejbližší době nevyplatí.
Mnoho filmařů už se nechalo slyšet, že do budoucna s Warnery nehodlají spolupracovat. Nyní se k nim oficiálně připojil i Nolan, který vidí jako velmi nepravděpodobné, že by pro ně nadále točil. To je pro studio obrovská ztráta. Nolan platil téměř dvě dekády za jejich dvorního režiséra, který jim vždy nejen zajistil hit, ale současně i řadu ocenění. Bude zajímavé sledovat, jak velká bitva se strhne o jeho další film. Jedno je jisté. Netflix u toho nebude, protože Nolan věří, že filmy mají v prvé řadě vznikat pro filmová plátna.
A jedna věc pro odlehčení na konec. Režisér své fanoušky nedávno zaskočil tím, že má v rámci série Rychle a zběsile slabost pro Tokijskou jízdu, což bývá s přehledem nejhůře hodnocený díl vůbec. Inu, i mistr tesař... :)
Christopher Nolan, Hugh Jackman
Christopher Nolan | Warner Bros.