Starší brácha Charlieho Sheena, který byl velké zvíře v osmdesátkách, chystá velkolepý comeback

Starší brácha Charlieho Sheena, který byl velké zvíře v osmdesátkách, chystá velkolepý comeback
Šampióni | Buena Vista International
První půli devadesátek byl ještě Estevez hodně vidět (oblíbená hokejová série Šampióni, výborná Nabitá zbraň 1, cameo na začátku první Mission: Impossible), pak se mu ale sláva zajedla, rozhodl se stáhnout do ústraní a přesedlal na kariéru režiséra (výborné drama Bobby o zastřelení Roberta Francise Kennedyho). Od té doby se před kamerou objevuje sporadicky.
Samuel L. Jackson, Emilio Estevez
Nabitá zbraň 1 | New Line Cinema
Nejspíš se mu po nějakém tom zájmu začalo stýskat, protože se rozhodl oprášit svůj největší hit vůbec. Pokud jste Esteveze někdy sledovali, pak víte, jakým směrem mířím. Pokud ne, pak vězte, že se bavíme o sérii Mladé pušky, v níž ztvárnil legendárního pistolníka Billyho Kida. Jsou návraty, které tak nějak čekáme (ať již v podobě pokračování po letech nebo rebootu). Že si ale Estevezův Billy po 30 letech znovu zastřílí, to opravdu nikdo netipoval.
Mladé pušky jsou westernová klasika, která na to šla v rámci žánrových pravidel trošičku jinak. Snímek putoval do kin v roce 1988, tedy v době, kdy už měli pistolníci svou největší filmovou slávu dávno za sebou a nejspíš i proto producenti vsadili v obsazení na tehdy nadějnou omladinu (ve filmu mimo jiné vedle Esteveze zazářili Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips, Dermot Mulroney i mladší bráška Charlie). A byl z toho veliký kult. Svou roli sehrál i netradiční soundtrack, který i dnes stojí za samostatný poslech...
Dvojka přišla o dva roky později, zkusila nabrat nové talenty (Christian Slater, Viggo Mortensen), v rámci hudby využila Bon Joviho a i když snímek v amerických kinech vydělal ty samé peníze, ohlasy byly podstatně vlažnější a partička okolo Billyho tím skončila. Podle všeho ale ne nadobro, protože scenárista John Fusco nyní nečekaně na svůj twitterový účet nahodil plakát na třetí díl se slovy "Emilio Estevez a já jsme nadšení ze spolupráce na pokračování ságy o Billym Kidovi. A budete milovat, jakým směrem jdeme."
Young Guns III Alias: Billy the Kid
Young Guns III Alias: Billy the Kid | John Fusco
Aby toho lákání nebylo málo, v příspěvku neoznačil Fusco jen Esteveze, Sutherlanda, Phillipse a Slatera, ale dokonce i Chrise Pratta a Vincenta D'Onofria, kteří v původní sérii nebyli, takže lze očekávat, že hrají nové postavy (zkušenosti s kolty ale mají z nové verze Sedmi statečných).
O další detaily se pak Fusco podělil na Facebooku: "S Emiliem Estevezem jsme to dlouho drželi pod pokličkou, zatímco jsme dělali průzkum, psali, procházeli lokace v Mexiku a Novém Mexiku a dávali dohromady vražedné obsazení, aby diváci viděli nejen po letech původní postavy, ale také nějaké zajímavé nováčky. Buďte na příjmu, další novinky přijdou již brzy".
Přestože tak o tomhle pokračování během let nepadlo ani slovo, Fusco o něm mluví jako o hotové věci. Není to film, který bych přímo vyhlížel, ale Estevezův Billy rozhodně patřil k postavám, jaké se nezapomínají a bude zajímavé sledovat, jak se s postavou popere po dlouhých třiceti letech.
A aby neměl Estevez ten návrat malý, ještě právě točí Šampiony pro Disney+. Show by měla mít premiéru na internetu ještě letošní rok.
P.S. Pokud máte pocit, že jméno Emilio Estevez znáte, ale nevíte odkud, protože jste jeho filmy neviděli, odpovědí by vám mohla být Noc v Roxbury...