Fanoušci upírů zbystřete. Oblíbené anime Castlevania hlásí svůj velkolepý návrat na Netflix

Fanoušci upírů zbystřete. Oblíbené anime Castlevania hlásí svůj velkolepý návrat na Netflix
Castlevania (2017-2021) | Netflix
Castlevania je americký animovaný seriál, který již od roku 2017 vzniká pod hlavičkou Netflixu. Příběh je založen na základě stejnojmenné videohry, která vycházela rekordně dlouhý čas (přesně to bylo mezi lety 1986 až 2019). Režie se ujal Samuel Deets, jenž s finanční pomocí Netflixu a ruku v ruce s americkým animačním studiem Powehouse Animation Studios vytvořil opravdový mistrovský kousek, který si oblíbili diváci po celém světě.
fanousci-upiru-zbystrete-oblibene-anime-castlevania-hlasi-svuj-velkolepy-navrat-na-netflix-6
Castlevania (2017-2021) | Netflix
Po čtyřdílné první sezóně následovala už o něco květnatější druhá, která se těšila opravdu velké oblibě. Mnoho fanoušků ji do dnes považuje za příběhově nejlepší linii celého seriálu. Třetí, ta bezpochyby nejočekávanější, vzbudila spíše vlnu kritiky než pochvaly. První dvě sezóny vyprávěly příběh Drákuly, který se po smrti své milované rozhodl pomstít celému lidstvu. I přes některé nedostatky v logice to byla podle fanoušků mnohonásobně lepší zápletka, než jakou tvůrci zvolili pro seriálové pokračování třetího dějství.
Hlavním problémem podle mě je, že příběh třetí série nejde vůbec snadno odvyprávět. Rozvíjí se v ní až příliš mnoho dějových linií a bylo proto mnohdy těžké určit, která z nich je vlastně ta hlavní. Tři hrdinové se rozdělili, stejně tak antagonisté a každý z nich rozvíjel svůj vlastní nový začátek po skončení upírského běsnění. Nešlo o nejšťastnější krok, rozhodně ne pro desetidílnou sérii s minutáží cca 25 minut na jeden díl. Co ale považuji za výhodu, je skutečnost, že sezóna skončila otevřeným koncem. Dá se tedy snadno předpokládat, že již rok očekávané pokračování celý zamotaný příběh rozmotá a možná zvedne i diváckou oblíbenost příběhu sezóny minulé.
fanousci-upiru-zbystrete-oblibene-anime-castlevania-hlasi-svuj-velkolepy-navrat-na-netflix-4
Castlevania (2017-2021) | Netflix
Děj by se měl zaměřit na Alucarda a jeho pomalu rostoucí šílenství, které si vybudoval životem v osamění, zradě a zklamání. Dále by měl rozvíjet linii poněkud šílených sester a jejich ještě šílenějšího plánu k dobití lidstva. Čtvrtá série by též měla vyřešit pomstu Drákulova oddaného vyvolávače Isaaca a to, zda se bývalá přátelská trojice Trevora, Syphy a Alucarda opět sejde a jejích rozdílné postoje povedou ke krvavému střetu.
Já osobně mám od čtvrté sezóny velká očekávání a věřím tomu, že se nastavený příběh nakonec povede nějak uspokojivě uzavřít. Již byla dokonce přislíbena série pátá, takže se máme očividně na co těšit. No a kdy bychom se měli pokračování Castlevanie dočkat? Podle nejnovějších informací se na všem již tvrdě pracuje a na Netflix by měla nová série dorazit letošní léto.
fanousci-upiru-zbystrete-oblibene-anime-castlevania-hlasi-svuj-velkolepy-navrat-na-netflix-1
Screenshoty: ukázka tvorby Castlevanie | Twitter/@SamuelDeats
Začněte rok 2021 s pořádnou hororovou nadílkou. Budete se držet za hlavu, bát a špatně spát
Filmy1. 1. 2021
Začněte rok 2021 s pořádnou hororovou nadílkou. Budete se držet za hlavu, bát a špatně spát