Úspěšnou televizní gangsterku Peaky Blinders čeká poslední série. Příběh seriálu tím ale neskončí

Úspěšnou televizní gangsterku Peaky Blinders čeká poslední série. Příběh seriálu tím ale neskončí
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu (2013) | British Broadcasting Corporation (BBC)
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu, stylový (a stylizovaný) dobový gangsterský seriál, v němž hlavní roli protřelého a vychytralého mafiána Tommyho Shelbyho ztvárňuje skvělý Cillian Murphy, má aktuálně pět sérií a od začátku vysílání se těší dobrým ohlasům a velké divácké oblibě.
Vzhledem k tomu, že zatím všechny řady měly divákům hodně co nabídnout (včetně božsky obsazených vedlejších rolí, které si zahráli např. Sam Neill, Tom Hardy či Adrien Brody), se veskrze pozitivnímu přijetí ani nelze divit. Dříve se mluvilo o tom, že by seriál mohl mít celkem sedm sérií, nyní se však vyjádřil hlavní tvůrce seriálu Steven Knight (Taboo, Ticho před bouří), že chystaná šestá sezóna bude současně i tou finální.
Peaky Blinders - Gangy Birminghamu (2013-2022)
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu | BBC
Ačkoliv tímto oznámením Knight mnoho fanoušků seriálu zřejmě moc nepotěšil, scenárista slibuje skvělé a velkolepé zakončení, které příznivce Tommyho a jeho rodiny rozhodně nezklame. Knight navíc dodává, že ukončení seriálu nebude znamenat definitivní rozloučení s jeho světem a (anti)hrdiny. Tím zřejmě bude až následující film, jímž scenárista dle svých slov plánoval Peaky Blinders završit už od začátku.
Kvůli pandemii bylo natáčení závěrečné série odloženo, nyní však už opět probíhá. Datum její premiéry zatím nebylo oznámeno. Všechny dosavadní série a epizody jsou k vidění na Netflixu.
Peaky Blinders - Gangy Birminghamu (2013-2022)
Tom Hardy – Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu | BBC