Kompletní přehled plánovaných seriálů studia Marvel

Kompletní přehled plánovaných seriálů studia Marvel
Výhled Marvelu | Disney
O recenzi zatím nemůže být ani řeč, po prvních dvou dílech je ale více než jasné, že WandaVision je něco úplně jiného, než co diváci od Marvelu dosud znali. A všichni se ptají, jak toto ozubené kolečko nakonec zapadne do jejich rozjetého a dokonale fungujícího hodinového strojku. Diváci budou dostávat jeden díl za týden, takže dobrat se řešení ještě chvíli potrvá, ale minulost nám už ukázala, že Marvel nedělá nic jen tak. Navíc vedle WandaVision je ve hře i několik dalších projektů, které pěkně zamíchají kartami.
O seriálech Loki, Hawkeye, She-Hulk, Falcon a Winter Soldier už jsme několik článků napsali, stejně jako o plánovém pořadu s názvem What If...?, věděli jste ale, že ve skutečnosti je jich mnohem víc? Pojďme se na to tedy podrobně podívat.
WandaVision (premiéra 15. ledna 2021)
Dobový sitcom tu ještě nebyl. Každopádně si užijeme retro hudby, hravých kostýmů, vtipných momentů i odkazů nejen na staré americké televizní pořady, ale i samotný komiks. Všemu vévodí dvojice Elizabeth Olsen a aul Bettany v různých podobách i barvách. Sekundují jim vlezlá sousedka v podání Kathryn Hahn, ale i Teyonah Parris jako dospělá Monica Rambeauová, kterou diváci naposledy viděli jako malou návrhářku obleku Carol Denversové alias Captain Marvel ve stejnojmenném filmu z roku 2019.
Elizabeth Olsen, Paul Bettany
WandaVision | Disney
The Falcon and the Winter Soldier (premiéra 19. března 2021)
Dvojice nejlepších kamarádů kapitána Ameriky dostala také vlastní seriál. První série bude mít šest dílů a do rolí se samozřejmě vrací Anthony Mackie a Sebastian Stan. Na konci Endgame Sam Wilson aka Falcon získal od Stevea Rogerse štít s požehnáním, aby se stal novým kapitánem. Název seriálu ale naznačuje, že Sam zatím místo slavného štítu obleče kostým Falcona a opět roztáhne svá křídla. Zajímavá je každopádně postava padoucha. Do své role Helmuta Zema se totiž vrací Daniel Brühl. Vedle těchto tří mužů se ale samozřejmě musí objevit i nějaká ta kráska, takže se vrací i postava Emily VanCamp, alias agentka Sharon Carterová.
Loki (premiéra ?)
Osud Lokiho (Tom Hiddleston) je jedna velká neznámá. Na plátně již několikrát zemřel, ale nikdy ne úplně. A jelikož se Avengers podařilo Thanose porazit a Thanos musel díky Nebule a její "zradě" Avengers pozměnit plány týkající se získání kamenů, je tu otázka, zda ke střetu s Lokim, Thorem a Hjemdallem vůbec došlo. Navíc díky Hulkovi a jeho nesnášenlivosti schodů se Lokimu podařilo zdrhnout i s Teseraktem... To, že se Loki díky němu toulal minulostí a různými světy, jen nahrává jeho zkušenostem, vědomostem a kontaktům, které uměl ve filmech vždy náležitě využít. Navíc si můžeme být jisti, že rokem 1975 to všechno jenom začne. Loki bude určitě prozkoumávat i jiná období a jak se na Boha klamu sluší a patří, zanechá v nich určitě nesmazatelnou stopu!
What If...? (premiéra léto 2021)
Na rozdíl od svých hraných kolegů nepůjde o minisérii o šesti nebo osmi dílech, ale o skutečný seriál s 23 epizodami. Marvel plánuje sezón víc a s nimi i více alternativních příběhů ze světa oblíbených superhrdinů. Každý týden vyjde jeden díl a jak všichni velmi rádi uslyší, do svých rolí se vrací všichni hlavní představitelé jako Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Natalie Portman, Michael B. Jordan, Sebastian Stan, Mark Ruffalo, Samuel L. Jackson, Jeremy Renner, Paul Rudd a další. A jelikož jde o animované alternativní verze minulých nebo budoucích událostí, mohli by se nám hlasově vrátit i Chris Evans, Scarlett Johansson a Robert Downey Jr.
Vypravěčem a průvodcem seriálu bude Uatu Pozorovatel, který se divákům představil ve scéně se Stanem Lee ve Strážcích Galaxie vol. 2. Hlas mu ve What If...? propůjčí Jeffrey Wright.
Co kdyby...?: trailer na 1. sérii | Disney+
Hawkeye (premiéra v plánu na konec roku 2021)
Do role Clinta Bartona alias Hawkeye se vrací Jeremy Renner a vedle něj se představí i jeho žačka, které svůj luk a kostým Hawkeye nakonec předá - Kate Bishopová (Hailee Steinfeld). Jak jí půjde výcvik? To bychom se měli díky tomuto seriálu dozvědět.
Ms. Marvel (premiéra v plánu na konec roku 2021)
Ms. Marvel nám představí úplně první muslimskou superhrdinku všech dob. Civilním jménem se jmenuje Kamala Khanová a jedná se o 16 letou dívku pákistánsko-amerického původu z Jersey City. Kevin Feige nezapomněl upozornit, že Kamala nezůstane jen seriálu, později se stane i součástí filmů. Poprvé se Kamala představila čtenářům v roce 2013. Své superschopnosti získala díky kontaktu s mlhou, jež vyvolala substance zvaná Terrigen Mist. Kamala díky tomu dokáže zmenšovat nebo zvětšovat celé své tělo případně pouze končetiny /podle toho jak zrovna potřebuje). V roli Ms. Marvel se představí Iman Vellani.
Ms. Marvel
She-Hulk (premiéra ?)
Postava právničky Jennifer Waltersové alias She-Hulk se poprvé objevila v komiksu v roce 1980. Jennifer přišla ke svým "schopnostem" po transfuzi krve, kterou jí poskytl její bratranec Bruce Banner. Na rozdíl od Bruce se ale ovládá a zůstává během přeměny sama sebou. Sice silnou a zelenou, ale příčetnou. Ženskou verzí mocného Hulka se stane Tatiana Maslany.
Moon Knight (premiéra ?)
Hlavním hrdinou je samozřejmě komiksový hrdina Moon Knight. Narodil jako Marc Spector - syn amerického rabína, jehož vzpurná povaha ho zavedla až do armády. Po kariéře u námořnictva se stal žoldákem a na jedné misi v Egyptě byl ponechán napospas smrti ve starověkém chrámu zasvěceném bohu měsíce Khonshuovi. Marcovi se Bůh zjeví a nabídne mu druhou šanci výměnou za to, že se stane jeho zástupcem na Zemi. Marc přijímá a stává se bojovníkem se zločinem a pravou rukou boha Khonshu. V hlavních rolích tohoto seriálu se představí Oscar Isaac a Ethan Hawke.
Secret Invasion (premiéra ?)
Postava Nicka Furyho byla pro snímky Marvelu zásadní, není divu, že i on se dočká svého seriálu. V hlavní roli se vrací Samuel L. Jackson a sekundovat mu bude Skrull Talos v podání Bena Mendelsohna.
Armor Wars (premiéra ?)
Na nejlepší kamarády kapitána Ameriky se myslelo hned od začátku, stranou ale nesmí zůstat ani nejlepší kámoš Iron Mana - James Rhodes (Don Cheadle) alias War Machine. A na něm bude, aby se vypořádal s Tonyho největší noční můrou - otázkou toho, co by se stalo, kdyby se Starkova technologie dostala do špatných rukou?!
Ironheart (premiéra ?)
Další seriál pracující s odkazem zesnulého Tonyho Starka. Hlavní hrdinkou příběhu je Riri Williamsová (Dominique Thorne), nadaná dospívající vynálezkyně, která si sestaví vlastní oblek Iron Mana.
I Am Groot (premiéra ?)
Baby Groot je zpět! Malinkatý stromeček se také dočká své šou. Půjde o sérii krátkých snímků, v nichž se představí i několik nových, neobvyklých postav.
kompletni-prehled-planovanych-serialu-studia-marvel
Ms. Marvel | Disney
Všechny tyto seriály budou rozšiřovat filmové universum a budou vše propojovat. Na WandaVision naváže Black Widow (7. května 2021), po ní by měli následovat Falcon a Winter Soldier, po kterých dojde na film Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings (19. července). Na podzim a konci roku by měly mít premiéru seriály Ms. Marvel a Hawkeye, jejich termíny, ještě přesně stanoveny nebyly. 25. března 2022 by měl vyjít film Doctor Strange in the Multiverse of Madness a v květnu téhož roku Thor: Love and Thunder. V roce 2023 by měl mít premiéru film Guardians of the Galaxy 3 a bez bližších informací jsou i pokračování Captain Marvel a Black Panthera, stejně jako třetí díl Ant-Mana s názvem Ant-Man and The Wasp: Quantumania.
A koho nezajímají pouze hrané seriály, ale miluje i všechno kolem těchto komiksovek, tak by si neměl nechat ujít ještě jeden pořad. Jmenuje se Behind the Mask. Studio Marvel ho na Disney+ vydá již 12. února a jedná se o dokumentární počin zabývající se maskami jednotlivých hrdinů a jejich příběhy. Skrytá identita každého hrdiny i padoucha byla pro všechny komiksové postavy vždy zásadní, neboť jim umožňovala žít i "normální" život. Behind the Mask diváky seznámí s tím, jak tvůrci komiksů masky vymýšleli, tvořili a kde brali inspiraci a zda měly kostýmy nějaký specifický význam či původ.