Asterix a Obelix: Pátý hraný film mění všechno, nabídne nové tvůrce i obsazení s hvězdou Počátku

Asterix a Obelix: Pátý hraný film mění všechno, nabídne nové tvůrce i obsazení s hvězdou Počátku
Asterix a Vikingové | SND
Zmíněný čtvrtý díl hrané série přišel do kin v roce 2012. O dva roky později došlo na restart animákem Asterix: Sídliště bohů. Snímek zabodoval a v roce 2018 následovalo vřele přijaté pokračování. Hranou sérii jsme tak brali oficiálně za mrtvou. Chyba! Pětka se chystá, ale s novým tvůrčím týmem.
Režijně ji dostal na starost Guillaume Canet (výborná komedie Tenkrát podruhé), který se současně ujme role Asterixe. Tahle změna ale nejspíš fanoušky extra trápit nebude. Ostatně, postava měla v předchozích čtyřech snímcích hned tři představitele. Mimochodem, v případě Ve službách jejího veličenstva šlo o zřejmě nejpodivnější střídání, neboť se role Asterixe ujal Edouard Baer, který hrál v předchozí Misi Kleopatra postavu Otise...
asterix-a-obelix-paty-hrany-film-meni-vsechno-nabidne-nove-tvurce-i-obsazeni-s-hvezdou-pocatku
Edouard Baer vlevo jako Otis (Mise Kleopatra) a vprav jako Asterix (Ve službách jejího veličenstva) | Gaumont
Hlavní pozornost se bude každopádně upínat na nového Obelixe, jehož ve všech předchozích dílech hrál právě Depardieu. Nevděčného úkolu se nakonec ujal Gilles Lellouche. Jak bude v roli vypadat ukazuje promo fotka.
Natáčení Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu by mělo trvat dva měsíce a štáb se z domácí Francie na několik dní podívá i do Číny a do marocké pouště. Příběh se bude točit okolo jediné dcery čínského císaře Hana Xuandiho, která unikne ze sevření nepoctivého prince a uteče do Galie, kde přirozeně vyhledá pomoc u našich oblíbených válečníků Asterixe a Obelixe.
Datum premiéry pětka zatím nemá, dříve jak v roce 2022 to ale nejspíš nebude. V roli Kleopatry se tentokrát pokusí hrdiny svou krásou okouzlit Marion Cotillard, známá divákům z hitů Počátek, Edith Piaf nebo Temný rytíř povstal (ta to také po smyslné Monice Belluci dvakrát lehké mít nebude). Dalším obsazeným je Vincent Cassel, o jehož roli ale zatím nic nevíme.
Ken Watanabe, Marion Cotillard
Marion Cottilard v Počátku | Warner Bros.