Indiana Jones to znovu zkusí ve světě videoher. A má k ruce mistry rychlé akce a drsného humoru

Indiana Jones to znovu zkusí ve světě videoher. A má k ruce mistry rychlé akce a drsného humoru
Indiana Jones | Lucasfilm Ltd.
V Lucasfilm Games totiž nově oznámili, že je v přípravě i videohra. Pracují na ní lidé ze studia MachineGames (akční pecka Wolfenstein: The New Order), které patří Bethesdě. Ta to sice v posledních letech schytala za Fallout 76, pořád jde ale o velké jméno v herním světě. Nedávno navíc Bethesdu koupil Microsoft, tak třeba to k něčemu dobrému bude. A máme tu i první teaser:
Značka Indiana Jonese je natolik milována a fanoušky pečlivě střežena - rozpačité reakce na čtvrtý filmový díl názorně ukazují, že se neodpouští nic - že nic jiného než dokonalá hra ani nepřipadá v úvahu (tak držme palce).
Nebylo řečeno, na jakou platformu se nová hra chystá, u Bethesdy se ale od odkupu Microsoftem spekuluje, že jejich nové kousky půjdou čistě na Xbox. Výhodou je, že tam exkluzivity míří hned první den do Game Passu (což je herní obdoba Netflixu). Nevýhodou, že by fanoušci Indyho vlastnící "péesko" ostrouhali. Otázkou také je, zda bude mít postava tvář Harrisona Forda. Vlastně by to i bylo rozumné, protože ve filmech už toho jeho Indy moc nestihne, ale v herním světě může Ford klidně ještě prožít x dalších dobrodružství. Snad se s námi studio brzy podělí o nějaké detaily.
Ray Winstone, Shia LaBeouf, Harrison Ford
Indiana Jones a Království křišťálové lebky | Paramount Network