Hrál ve Vetřelci, Zákonu gangu a prorokovali mu velkou budoucnost. Místo toho se do dějin zapsal jako vrah

Hrál ve Vetřelci, Zákonu gangu a prorokovali mu velkou budoucnost. Místo toho se do dějin zapsal jako vrah
Johnny Lewis v seriálu Zákon gangu | FX Network
Konkrétně měl herec Johnny Lewis s tvůrci blíže neurčené kreativní neshody a dobrovolně raději seriál opustil. To se psal rok 2009. V té době už měl Lewis slušně rozjetou kariéru. Nebylo to tak, že by přímo trhal žebříčky návštěvnosti nebo vyzobával hlavní role, ale nouzi o práci skutečně neměl (Vetřelci vs. Predátor 2, Zločinec, The Runaways, Rozkošná Molly). A těšil se pověsti talentovaného herce. Současně bohužel i problematického, který pravidelně propadal drogám a nedokázal vnitřně zvládat své démony.
Přesto by zřejmě nikoho ani v nejdivočejším snu nenapadlo, jak tragicky Lewisův příběh dopadne. Podle všeho byla začátkem konce nehoda ve vysoké rychlosti na motorce, ke které došlo 30. listopadu 2011. Při ní Lewis utrpěl těžké zranění hlavy a následně se odmítal podrobit léčbě. Jeho nevyzpytatelné nálady se zhoršovaly a v následujících měsících byl hned třikrát zatčen a poté skončil za napadení dvou mužů lahví ve vězení.
hral-ve-vetrelci-zakonu-gangu-a-prorokovali-mu-velkou-budoucnost-misto-toho-se-do-dejin-zapsal-jako-vrah
Vetřelci vs Predátor 2 | 20th Century Fox
Na svobodu vyšel 24. září 2012 a nové útočiště našel v takzvané Vile spisovatelů na losangeleském předměstí Los Feliz, kterou umělcům pronajímala Catherine Davis (v té době jí bylo 81 let) zvaná Miss Cathy. S Lewisem se znala již z dřívějška, neboť zde bydlel v roce 2009. O pouhé dva dny později se Lewis představil sousedům slovy „Ahoj, jsem John, vás nový soused,“ vzápětí k nim vtrhl, napadl jak oba manžele, tak i malíře pokojů, který u nich zrovna pracoval a poté utekl pryč. Manželé se okamžitě zabarikádovali a zavolali policii. Při čekání slyšeli, jak Davis křičí.
Když dorazila hlídka, nemohla přijet až k domu. Na příjezdové cestě totiž ležel Lewis s rozbitou lebkou. Ihned bylo jasné, že spadl ze střechy. Opravdový šok každopádně čekal na policisty až po vstupu do domu. Tam našli zavražděnou Davis, kterou Lewis napřed škrtil a poté ji údery doslova rozdrtil hlavu. Také zabil její kočku. Vyšetřovatelé nikdy nenašli odpověď na to, co Lewise k jeho činu vedlo (sázelo se na drogy, ale ty se při pitvě v těle nenašly) a zda skočil ze střechy dobrovolně, nebo spadl náhodou.
Příběh talentované mladého herce tím skončil jako nějaký šílený hororový film. Takových skutečných příběhů ani v Hollywoodu moc nepamatují.
Rozkošná Molly
Rozkošná Molly | Corazón Films