Robert Rodriguez se vyjadřuje k potenciálnímu pokračování Ality

Robert Rodriguez se vyjadřuje k potenciálnímu pokračování Ality
Alita: Bojový Anděl (2019) | 20th Century Fox
Vzhledem k velké vizuální podmanivosti filmu Alita: Bojový Anděl (2019), který je adaptací populární mangy a dohlížel na něj i James Cameron, by nějaké to pokračování bylo určitě na místě. I samotné zakončení filmu si pro to nechává otevřená dvířka. Film však nakonec v box officu příliš nebodoval, nejednalo se sice o nějakou tragédii, ale i tak to nebyla žádná sláva. Případný další díl tak nebyl vůbec jistý. V nedávném rozhovoru ale Robert Rodriguez, který si snímek vzal pod režisérský palec, prohlásil, že příchod pokračování je stále možný.
"Řekl bych, že možné je všechno. Disney koupil Fox, navíc vlastní i Disney+, takže určitě stojí za to vést o tom konverzaci. Vím, že mnoho lidí by chtělo vidět další díl. I já bych rád udělal další. Co se týče otázky toho, kam by ten film šel a jak by mohl vzniknout, tak se domnívám, že streamovací služby otevřely pro pokračování všemožných filmů různé příležitosti. Už je to předem prodaný koncept, ten má už také zasvěcené publikum, které to chce vidět, navíc se jim to zpřístupní cestou, která bude nejjednodušší pro konzumaci. Takže to není špatný nápad."
James Cameron v minulosti řekl, že byly v plánu hned dvě pokračování – Alita: Fallen Angel a Alita: Avenging Angel, tak snad se alespoň jednoho z nich eventuálně dočkáme.
Rosa Salazar
Alita: Bojový Anděl (2019) | 20th Century Fox