Začněte rok 2021 s pořádnou hororovou nadílkou. Budete se držet za hlavu, bát a špatně spát

Začněte rok 2021 s pořádnou hororovou nadílkou. Budete se držet za hlavu, bát a špatně spát
Vadí nevadí | Universal Pictures
Nový rok nám již začal a společně s ním přichází nové nadějeplné vyhlídky, lidské osudy, nové pracovní příležitosti, lásky a například také nálož strachu. Každý z nás je originál a někdo jednoduše nedokáže správně nastartovat motor bez toho, aniž by pocítil ten příjemný pocit strachu, který přichází po kvalitním děsivém příběhu. Jestli patříte mezi tyto jedince stejně jako já, tak by vás tato hororová nabídka, kterou si pro nás připravil Netflix, mohla zaujmout.

Vadí nevadí (2018)

zacnete-rok-2021-s-poradnou-hororovou-nadilkou-budete-se-bat-drzet-se-za-hlavu-a-rozhodne-po-nich-nebudete-dobre-spat-7
Vadí nevadí (2018) | Universal Pictures
Americký hororový thriller, který vypráví moderně zasazený příběh, kterým nás provází skupina mladých dospělých. Ti se jedí bavit do Nového Mexika, kde se mimo jiné s alkoholem seznamují také se šarmantním mladíkem. Ten jim nabídne, zda by si nechtěli zahrát hru známou jako „vadí nevadí“. Tato poměrně nevinná hra, při které si má hráč, na kterého přijde řada vybrat, zda pravdivě odpoví na choulostivou otázku, nebo splní úkol, se zdá být jako perfektní zábavou pro načatý večer. Veškerá legrace ale skončí ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu dotyčný zemře. Rozhodně se jedná o zajímavě zpracovaný horor, který vás možná nevyděsí k smrti, ale při nejmenším ve vás po jeho zhlédnutí zanechá pořádnou emocionální stopu.

The Ritual (2017)

zacnete-rok-2021-s-poradnou-hororovou-nadilkou-budete-se-bat-drzet-se-za-hlavu-a-rozhodne-po-nich-nebudete-dobre-spat-6
The Ritual (2017) | Digicine
Mysteriózní britský hororový snímek, který si pohrává se švédskou mytologií a jejími motivy. Parta čtyř kamarádů se po tragické události rozhodne vydat do daleké severské krajiny, aby zde uctili památku svého zemřelého přítele. Vše ale přestává jít podle plánu ve chvíli, kdy zde dojde k úrazu, který partu donutí změnit směr a vydat se lesní zkratkou. Co ale netušili bylo, že narazí na prastaré pohanské démony a budou nuceni se s nimi utkat na život a na smrt. Nehledě na to, zda jsou to démoni s fyzickým tělem či nikoliv.

Noční můry z temnot (2019)

zacnete-rok-2021-s-poradnou-hororovou-nadilkou-budete-se-bat-drzet-se-za-hlavu-a-rozhodne-po-nich-nebudete-dobre-spat-5
Noční můry z temnot (2019) | Lionsgate
Americký snímek režírovaný norským autorem Andrém Øvredalem, který rozvíjí příběh odehrávající se v opuštěném domě na konci města. Parta teenagerů zde nalezne starobylou knihu, která je sice na první pohled zaujme, ale brzy jejich životy změní ve skutečnou noční můru. Je plná děsivých příběhů s monstry a vlastních odrazů toho, kdo ji právě čte. Myslíte si, že jsou knihy ke čtení? A jak byste reagovali, když by ony začaly číst vás?

Brahms: Chlapec 2 (2020)

zacnete-rok-2021-s-poradnou-hororovou-nadilkou-budete-se-bat-drzet-se-za-hlavu-a-rozhodne-po-nich-nebudete-dobre-spat-4
Brahms: The Boy II (2020) | STX Entertainment
Jedná se o pokračování The Boy z roku 2016. Jak to vlastně bylo s panenkou chlapce, která v prvním díle sehrávala hlavní roli? Byla skutečně jen náhodnou hračkou nebo v tom bylo něco démoničtějšího? Příběh se odehrává na odlehlém sídle, kde se rodina rozhodne začít žít svůj nový život. Jejich malý synek si ale brzy oblíbí panenku, která jeho rodiče po určité době začne lehce znepokojovat. Pokud se vám líbil první díl, nebudete zklamaní ani tímto jeho pokračováním. Příběh má velmi podobnou mysteriózní a dramatickou atmosféru a navíc vysvětluje veškeré nadpřirozené věci, které se v The Boy objevily. Ačkoliv se nejedná vyloženě o děsivý příběh a o nejsilnější horor, tak na vás rozhodně zanechá husí kůži.

Annabelle (2014)

zacnete-rok-2021-s-poradnou-hororovou-nadilkou-budete-se-bat-drzet-se-za-hlavu-a-rozhodne-po-nich-nebudete-dobre-spat-3
Annabelle (2014) | Galaxy Studio
Je libo trochu té hororové „klasiky“? Netflix zahrnuje i mnoho profláklých duchařin jako je například příběh o panence Annabelle, která si najde cestu do života mladého páru v očekávání a rozhodne se jim dosavadní klidný život obrátit doslova vzhůru nohama. Ačkoliv se dle mého názoru nejedná o jeden z nejlepších hororů, tak je celosvětově proslulý, a jestli jste jej ještě neviděli, rozhodně byste si o něj svůj seznam zhlédnutých měli doplnit.

Apostle (2018)

zacnete-rok-2021-s-poradnou-hororovou-nadilkou-budete-se-bat-drzet-se-za-hlavu-a-rozhodne-po-nich-nebudete-dobre-spat-2
Apostle (2018) | Netflix
Koprodučkní americko-britský snímek, jehož příběh se odehrává na počátku minulého století a v hlavní roli je mladý tulák, který se rozhodne vydat na dalekou cestu na odlehlý ostrov, aby zachránil život své sestry ze spárů tajného náboženského kultu. Apostle není duchařina a nečekejte zde ani mnoho lekaček. Za to se ale můžete těšit na pořádnou dávku brutálních a krvavých scén, po kterých se vám zaručeně nebude dobře usínat.

Hlasy (2020)

Hlasy
Hlasy | Netflix
Tentokrát tu mám něco z evropského režisérského světa. Španělský horor Hlasy se soustředí na život manželského páru a jejich malého syna. Rodina se přestěhuje do starého domu, který chtějí postupně zrekonstruovat. Hrozivá tragédie a volání o pomoc, které vychází z onoho světa, ale otce přinutí vyhledat odborníka, který se soustředí na vyšetřování hlasů vycházejících ze záhrobí. Tentokrát se jedná o čistou duchařinu, která mě opravdu velmi nadchla. Příběh je velmi psychologicky založený a jsem si jistá, že si budete nadmíru užívat postupné odhalování veškerých duchařských motivů, které se zde nabízí.
Recenze: Hlasy - Jeden z nejlepších hororů letošního roku názorně ukazuje, proč se nevyplácí naslouchat mrtvým. Obzvlášť když přijdou rovnou z pekla
Recenze7. 12. 2020
Recenze: Hlasy - Jeden z nejlepších hororů letošního roku názorně ukazuje, proč se nevyplácí naslouchat mrtvým. Obzvlášť když přijdou rovnou z pekla

Řbitov zvířátek (2019)

zacnete-rok-2021-s-poradnou-hororovou-nadilkou-budete-se-bat-drzet-se-za-hlavu-a-rozhodne-po-nich-nebudete-dobre-spat-1
Řbitov zvířátek (2019) | Paramount Network
I fanoušci hororového mistra Stephena Kinga si na Netflixu přijdou na své. Rachel si nese z minulosti vzpomínky na hrůzostrašné události spojené se smrtí, a tak chce vědomí konečnosti ze všech sil utajit před svými vlastními dětmi. Když poté naleznou mrtvé tělo kocoura jejich dcery, rodiče netuší, jak se k celé situaci postavit. Soused Jud ale přijde s geniálním nápadem a navrhne kocoura pohřbít na zvířecím hřbitově nedaleko v lese. Jak asi budou rodiče reagovat na to, když se kocour brzy na to vrátí domů, vypadá trochu mrtvolně a chová se mnohem podivněji než předtím?

Paranormal Investigation (2018)

zacnete-rok-2021-s-poradnou-hororovou-nadilkou-budete-se-bat-drzet-se-za-hlavu-a-rozhodne-po-nich-nebudete-dobre-spat
Paranormal Investigation (2018) | Netflix
Pomalu se blížím ke konci dnešní nabídky, a tak je na čase poukázat na nějaké ty opomíjené a téměř neznámé snímky, které by vás možná mohly zaujmout, obzvlášť pokud jste zapálení do paranormálních vyšetřování. Francouzský snímek Paranormal Investigation je natočený v dokumentárním stylu a způsobem zpracování se blíží k titulům jako jsou Grave Encounters nebo Paranormal Activity. Vyšetřovatel se rozhodne pomoci mladému muži, který byl posedlý temnou entitou poté, co si se skupinou přátel hráli s duchařskou tabulkou zvanou jako Ouja. Snímek se nesoustředí jen na vymítání, ale také na prozkoumávání samotné negativní entity, která se rozhodla zneužít chlapcovo tělo pro své účely. V závěru budete možná dosti překvapení a vnitřně vyděšení, když jeho identitu rozpoznáte.

Sladký domove!(2020)

e80b1cca
Sladký domove! | Netflix
Filmů již bylo dost, a tak si úplně na závěr dovolím doporučit jihokorejský seriál, který je na Netflixu žhavou novinkou a já měla tu čest jej nedávno zhlédnout. Pohrává si s pandemickou myšlenkou a něco jako zombie apokalypsou, jen se to vše nese v poněkud démoničtějším duchu. Hlavní hrdina je dospívající introvert, který se ocitne ze dne na den zavřený v bytové jednotce se svými sousedy a brzy na sobě začne pozorovat známky nebezpečné nemoci, která mění lidi na krvelačná monstra. Ve své recenzi jsem tomuto seriálu dala vskutku vysoké hodnocení a za svým názorem si stojím i po dalším uplynulém týdnu. Jedná se o jeden z nejlepších hororových seriálů, které jsem za poslední dobu viděla, a tak jej vřele doporučuju.
Sladký domove! Jihokorejský seriál s sebou přináší pořádnou dávku brutality, krve a děsivých monster. Vyplatí se ho sledovat
Recenze23. 12. 2020
Sladký domove! Jihokorejský seriál s sebou přináší pořádnou dávku brutality, krve a děsivých monster. Vyplatí se ho sledovat