Batman a Robin: Herecký trapas, na který George Clooney nerad vzpomíná

Batman a Robin: Herecký trapas, na který George Clooney nerad vzpomíná
Batman a Robin | Warner Bros.
Co všechno bylo na snímku Batman a Robin (1997) děsné? Uf, kde jen začít… Scénář, dialogy, kostýmy, Batgirl (ta obzvlášť), případně i herecké výkony. Film byl dokonce tak hrozný, že i jeho režisér, tedy Joel Schumacher, se za to v jednom rozhovoru veřejně omluvil, údajně to rozhodně nebyl jeho úmysl. A v nedávném rozhovoru pro Hollywood Reporter herec George Clooney prohlásil, že souhlasí s kritiky, kteří v roce 1997 Batmana a Robina nemilosrdně sjeli. Uznal tak, že jeho účinkování ve filmu rozhodně nepatří mezi jeho nejlepší rozhodnutí.
"Pravda je taková, že jsem byl ve filmu opravdu špatný. Akiva Goldsman, který ale později dostal Oscara za nejlepší scénář, film napsal. A napsal ho příšerně, což vám i on sám potvrdí. I já v něm byl příšerný."
Clooney následně uvedl, že sledování jeho výkonu ve filmu je tak děsné a nesnesitelné, že mu to působí i fyzickou bolest. Není proto divu, že Batmana považuje za jednu ze svých nejhorších rolí kariéry. Během natáčení filmu si ale údajně z jeho očividných nedostatků nedělal těžkou hlavou. Podle něj byl jen pouhopouhým hercem, který jednoduše dělal to, co režisér přikázal, protože za to měl dostat slušné prachy. S premiérou filmu se v něm ale zvedla vlna odporu, které mu očividně zůstala dodnes.
Jak se Batman a Robin líbil vám?
Chris O'Donnell, George Clooney, Alicia Silverstone
Batman a Robin | Warner Bros.