Hulk: Tito známí herci si mohli zahrát nejslavnějšího zeleného hromotluka

Hulk: Tito známí herci si mohli zahrát nejslavnějšího zeleného hromotluka
Hulk | Universal Pictures
Hulk z roku 2003, kterého natočil věhlasný Ang Lee, byl celovečerním filmem, který představil charakter Bruce Bannera a jeho hrozivého alter ega. Před samotným natáčením ale vyvstala otázka, kdo si Hulka vlastně nakonec zahraje. Role nakonec připadla Ericovi Banovi, který v té době zaujal po snímcích jako Černý jestřáb sestřelen (2001) a Drsňák Chopper (2000). Scénáristé, kteří na filmu pracovali už během devadesátých let, však nejdříve měli vyhlédnuté jejich kandidáty. Daleko známější, než jakým byl Bana.
Johnny Depp
Johnny Depp jako Hulk. Neuvěřitelné?
Pro Johna Turmana, tehdy neznámého J. J. Abramse a Zaka Penna, který později stál za scénářem k Neuvěřitelnému Hulkovi (2008), byl jasnou volbou Johnny Depp. Není však jasno, zda mu nakonec role byla vůbec nabídnuta. Ang Lee ale původně chtěl do hlavní role Billyho Crudupa. Chvilku to i vypadalo, že herec se role nakonec ujme, ale nakonec si to údajně rozmyslel. Později ale ztvárnil jiného komiksového hrdinu, všemocného Doktora Manhattana v Strážcích (2009). Když byl Crudup ze hry, vstoupilo do ní mnohem větší jméno – Tom Cruise. Ten však nakonec roli odmítl také, důvod však neuvedl. Režisér následně pro roli zvažoval i další známé sympaťáky, patřil mezi ně například Steve Buscemi, David Duchovny a Jeff Goldblum. Mezi kandidáty patřil i Edward Norton, který však roli odmítl také. Nad tím může leckdo nadzvednout obočí, protože právě Norton ztvárnil Hulka ve verzi z roku 2008. Je ovšem nutno dodat, že během produkce Norton sám přepsal některé části scénáře, aby mu role více vyhovovala.
Po všech těchto jménech se ale nakonec role zhostil Eric Bana. A i když následný film přijala většina kritiků vcelku vřele, přesto si nevedl v box officu podle představ. Následné plány pro pokračování tak byly zmařeny, přičemž byly nahrazeny budoucím rebootem s Edwardem Nortonem.
Neuvěřitelný Hulk
Neuvěřitelný Hulk