Studená válka filmových průmyslů. Která mocnost pošle svého herce jako první do vesmíru?

Studená válka filmových průmyslů. Která mocnost pošle svého herce jako první do vesmíru?
Mission: Impossible - Fallout | Paramount Network
Šlo zřejmě o nejšílenější oznámení tohoto roku, které do jisté míry překonalo i všechna negativa spjatá s koronavirem a omezeními. Tom Cruise se má s režisérem Dougem Limanem (Na hraně zítřka) vypravit přímo na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS), kde se budou natáčet akční sekvence v rámci chystaného 200milionového, dosud nepojmenovaného filmu. Ačkoli jsme u Cruise zvyklí na mnohé činy, popírající pud sebezáchovy a racionalitu, takto smělý krok určitě nikdo nečekal - a pokud ano, rozhodně si ho nespojoval s takřka šedesátiletým hercem.
A takový názor sdílí i v Rusku, kde hodlají americkou konkurenci ve
Tom Cruise
Top Gun: Maverick | Paramount Network
vesmírném závodu zase jednou předběhnout - tamní televizní společnost Pervy Kanal (Channel One) se tedy spojí s korporací Roscosmos, zodpovědnou za ruský kosmický program, a společně hodlají natočit film s názvem Vyzov (tedy Challenge a v češtině Výzva), který pošle herečku na ISS již v říjnu 2021. Produkce prý nevyžaduje profesionální herce, ale pro účast na prvních konkurzech musí být uchazečce mezi 25 a 40 lety, nesmí mít žádné zdravotní komplikace a musí být pochopitelně ruským občanem. Roscosmos prohlašuje, že pátrá po "skutečné superhrdince, která bude vyslána ke hvězdám...a to ve stejný čas, kdy se stane velkou mezinárodní hvězdou."
Sky News, které přišly s informací jako první, uvádějí: "Herečka musí vážit mezi 50 a 70 kilogramy a mít objem hrudníku do 112 centimetrů. Musí také zvládnout zaběhnout 1 kilometr pod tři a půl minuty, uplavat 800 metrů volným stylem do 20 minut a umět se působivou technikou potápět po skoku z třímetrového odrazového můstku."
studena-valka-filmovych-prumyslu-ktera-mocnost-posle-sveho-herce-jako-prvni-do-vesmiru
Gravitace | Warner Bros.
NASA a společnost Elona Muska SpaceX, kteří s Cruisem a Limanem na jejich vesmírném výletu spolupracují, se tak náhle ocitají pod větším tlakem. Projekt je současně ve stádiu psaní scénáře, a jak bylo již zmíněno, má obsahovat rozsáhlé akční sekvence na ISS. Cruise musí momentálně dokončit produkce dvou dílů Mission: Impossible, během níž stačil nedávnou od plic vynadat štábu, který stál moc blízko u sebe, a v příštím roce snad konečně v kinech představí také očekávané pokračování Top Gun: Maverick. Vesmírný projekt pak bude s největší pravděpodobností směřovat cílevědomě do kin a účast velkých streamovacích služeb byla zatím vyloučená.
Tak na koho si v novém vesmírném závodu vsadíte?