House of the Dragon: Předci Daenerys, matky draků, získávají svou podobu. První jména spin-offu Hry o trůny jsou venku

House of the Dragon: Předci Daenerys, matky draků, získávají svou podobu. První jména spin-offu Hry o trůny jsou venku
Matt Smith | BBC
Oznámenými herci jsou Olivia Cooke, Emma D’Arcy a Matt Smith. Olivia Cooke se ujme role Alicent Hightowerové, dcery Otta Hightowera, pravé ruky krále. Vyrostla v Rudé baště a kromě výjimečné krásy proslula i politickými dovednosti. Emma D’Arcy ztvární princeznu Rhaenyru Targaryenovou. Královu prvorozenou, čisté valyrijské krve. I ona umí jezdit na dracích a říká se o ní, že se narodila dokonalá, ale nebyla muž... Její role by měla být z hlediska děje seriálu stěžijní. Matt Sith si zahraje prince Daemona Targaryena, obávaného válečníka a jezdce na dracích.
A jelikož se bavíme o dračím domě a jezdcích na dracích, je jasné, že se bez nich seriál neobejde. K dispozici jsou tak i první koncepty podoby jednoho z nich.
predci-daenerys-matky-draku-ziskavaji-svou-podobu-prvni-jmena-z-house-of-the-dragon-jsou-venku-2
House of the Dragon | HBO
Vedle zmíněné trojice byl již dříve pro roli krále Viseryse I. Targaryena potvrzen Paddy Considine. První řada House ot the Dragon bude mít 10 dílů a scénář vychází z knihy George R. R. Martina Oheň krev, která je kronikou rodu Targaryenů a odehrává se 300 let před událostmi ze Hry o trůny. Natáčení začne příští rok v Británii a premiéra je v plánu na rok 2022.