Jitka Čvančarová šéfuje mordpartě v novém krimi seriálu Filipa Renče. Pátrat bude po zmizelé Hlavě Medúzy

Jitka Čvančarová šéfuje mordpartě v novém krimi seriálu Filipa Renče. Pátrat bude po zmizelé Hlavě Medúzy
Hlava Medúzy - Jitka Čvančarová | Radek Miča
Čtveřici kriminalistů vede precizní a cílevědomá Karin v podání Jitky Čvančarové. Dalších rolí se zhostili Jiří Dvořák, Michal Isteník a Petra Bučková. První díl uvede ČT1 v pondělí 11. ledna od 20:10.
Hlava Medúzy
Hlava Medúzy | Stanislav Honzik
„Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ říká režisér Filip Renč. „Je pro nás velkou výzvou přijít v dnešní bohaté produkci detektivek a kriminálek s originálním realizačním řešením. Jednotlivé příběhy jsou tedy kombinací skutečných kriminálních případů a fikce autorů. Co se týká stylu vyprávění i hudební dramaturgie, rád bych obnovil atmosféru českých kriminálek ze šedesátých let. Jednoduchá, výrazná hudba, napětí, účelné dialogy, tajemná atmosféra a minimální barevnost obrazu.“ Ústřední tým brněnských kriminalistů vede Jitka Čvančarová. „Je to asi poprvé, kdy využívám značnou část své vlastní mužské energie. A protože jdu často do akce se zbraní, bylo nutné projít výcvikem. Ale netroufám si tvrdit, že umím střílet.“
Hlava Medúzy
Filip Renč během natáčení | Radek Miča
Štáb Hlavy Medúzy natáčel na Brněnsku, Blanensku i v samotné moravské metropoli. Scenárista Petr Hudský zná tyto lokace velmi dobře. Pro Českou televizi totiž napsal scénáře ke všem třem sériím detektivky Labyrint. Seriál tehdy na jižní Moravě režíroval Jiří Strach, který si v Hlavě Medúzy také zahraje. Vystupuje jako režisér v případu vraždy při natáčení westernového filmu.
Mordparta pod vedením Jitky Čvančarové bude řešit případy na ČT1 od 11. ledna 2021 každé pondělí těsně po dvacáté hodině.
Hlava Medúzy
Hlava Medúzy