Slovenský film o vyčerpaném domovníkovi, sexuálně frustrované manželce a ovdovělém jelenovi se bude ucházet o Oscara

Slovenský film o vyčerpaném domovníkovi, sexuálně frustrované manželce a ovdovělém jelenovi se bude ucházet o Oscara
SH_T HAPPENS | Czech Film Center
Snímek SH_T HAPPENS se úspěšně zařadil do širších nominací, přičemž klíčové bude ohlášení finálních 10 krátkých animovaných snímků, které se uskuteční v únoru následujícího roku. Vítěz bude vyhlášen 25. dubna 2021 v Los Angeles. Kromě toho animovaný kraťas režisérů Dávida Štumpfa a Michaely Mihályi bude usilovat též o francouzskou filmovou cenu César, když se kvalifikoval mezi 12 nejlepších kraťasů. "Césaři" se budou vyhlašovat v únoru příštího roku.

Trailer:

SH_T HAPPENS
O čem to je: Bytový dům plný sobeckých obyvatel. Zcela vyčerpaný domovník a jeho sexuálně frustrovaná manželka. Ovdovělý jelen topí svůj smutek v alkoholu … Zatímco se snažili vyrovnat se svými problémy, ocitli se v těžko řešitelném milostném trojúhelníku, jehož důsledky se mohou snadno stát trvalými, někdy až příliš trvalými. Film je volnou adaptací známého biblického příběhu a zároveň ho přeměňuje na současné ironické vyprávění o tom, jak svět někdy funguje. (BFILM)
SH_T HAPPENS
SH_T HAPPENS | archiv redakce
Krátkometrážní animovaný film SH_T HAPPENS režiséra Dávida Štumpfa a Michaely Mihályi vznikl ve slovensko-česko-francouzské koprodukci. Objel více než 100 festivalů a obdržel 14 ocenění. Loni v září měl premiéru na festivalu v Benátkách v sekci Orizzonti, určené inovativním a novým formám filmového vyjádření. Jednalo se o historickou premiéru snímku s českou účastí v této sekci na benátském Biennale.