Film Slávka Horáka triumfoval na festivalu v Římě. Dle poroty se Havel vymyká "životopisu svatých"

Film Slávka Horáka triumfoval na festivalu v Římě. Dle poroty se Havel vymyká "životopisu svatých"
Havel | BontonFilm
Výprava, kostýmy, skvělí herci a výborný scénář překonávají všechny těžkosti biografických filmů,“ stojí v hodnocení poroty. „Vzácný životopisný film, který se vyhýbá nekritické oslavě a vymyká se životopisu svatých.“
Podobně jako řada dalších filmových přehlídek, letošní ročník festivalu v Římě probíhal online.
Slávek Horák
Režisér Slávek Horák | BontonFilm
"Mám z toho ohromnou radost, dělali jsme ten film tak, aby fungoval i v zahraničí a vítězství v Římě je dalším důkazem, že film venku opravdu rezonuje. O Havla je na světových festivalech mimořádný zájem a současně se také snažíme prosadit v Los Angeles na cenách Zlatý glóbus, kampaň je v plném proudu, tak nám držte palce," raduje se režisér, producent i spoluautor scénáře filmu Havel Slávek Horák.
Před měsícem byl snímek Havel ve finále na americkém festivalu Heartland a chválil ho John Malkovich i časopis Variety. „Výborný film s vynikajícími hereckými výkony,“ hodnotil uznávaný herec, zatímco recenze Variety film vyzdvihuje za originální tvůrčí přístup a silný příběh – “Kreativní biografie plná života, vzrušující scénář, chytrá režie, příběh globální ikony boje za lidská práva.”
Film Havel je k dispozici v digitální distribuci na většině VOD službách a 9. prosince vychází i fyzicky na DVD. „Myslím, že díky vydání Havla na DVD teď v prosinci, mám dárky k Vánocům vyřešené,“ směje se Slávek Horák.
Recenze: Havel - klasický životopis, nebo něco víc?
Recenze24. 7. 2020
Recenze: Havel - klasický životopis, nebo něco víc?
Viktor Dvořák
Havel | BontonFilm