Herecká hvězda filmu Počátek změnila pohlaví. Jak se jmenuje nyní?

Herecká hvězda filmu Počátek změnila pohlaví. Jak se jmenuje nyní?
Elliot Page | variety.com
Třiatřicetiletá kanadská filmová herečka Ellen Page, známá především z filmů jako je sci-fi velkofilm Počátek či nezávislá komedie Juno (za níž byla nominována na Oscara), na svém twitterovém účtu oznámila, že je transgender. Její/jeho nové jméno je Elliot. Zařadil se tak po bok hollywoodských celebrit jako je například scenáristicko-režisérské duo Lana a Lilly Wachowski (série Matrix).
Elliot Page
Elliot Page | Columbia Pictures
Page ve svém prohlášení neskrývá radost z této zásadní životní chvíle. Uvádí, že je nadšený z toho, že se konečně naplno cítí sám sebou, a děkuje všem, kteří ho podporují. Současně ale přiznává obavy, které pramení z problematického přijímání trans lidí většinovou společností. Má strach z nenávisti, urážek, nevhodných vtipů a z násilí. Své oznámení pak zakončil větou, v níž všem trpícím trans lidem projevuje lásku a sděluje, že udělá vše, co bude v jeho silách, aby učinil svět lepším.
Page se v současnosti objevuje například v superhrdinském seriálu The Umbrella Academy. Od roku 2018 je v manželství s tanečnicí Emmou Portner, která svého partnera plně podporuje.
Elliot Page
Elliot Page