Kultovní snímek o toxickém superhrdinovi dostává novou verzi. Představí se v ní 'malý velký' herec ze Hry o trůny

Kultovní snímek o toxickém superhrdinovi dostává novou verzi. Představí se v ní 'malý velký' herec ze Hry o trůny
Toxický mstitel (1984) | Troma Entertainment
Je to tak, Peter Dinklage si s největší pravděpodobností zahraje hlavní roli v
Peter Dinklage
Peter Dinklage
chystaném restartu Toxického mstitele. Jestliže vám název nic neříká, tak vězte, že jde o nezávislou variaci superhrdinských schémat, v níž se protagonista vykoupe v barelu s toxickým odpadem a stává se ohyzdným a deformovaným ochráncem práva s obzvláště brutálními praktikami. První díl vyprodukovalo pověstné studio Troma již v polovině osmdesátých let a Toxic Avenger se postupně stal zbožňovanou výplní půlnočních představení, která se do roku 2000 rozrostla o celkem tři pokračování.
Celá filmová série (kromě níž značka expandovala také na hudební scénu, do televizního animovaného seriálu a do komiksu) se pochopitelně veze na otevřeně parodické vlně a patří k té sortě filmových děl, které lze v celé jejich špatnosti označit za skvělé - ovšem stejně tak za opovrženíhodné. Nikoho tedy nemohlo překvapit, že se chystá nové uchopení (nechvalně) proslulé látky, na němž jako scénárista a režisér pracuje Macon Blair. Ten už napsal relativně úspěšné snímky Zastavte temnotu a I Don't Feel at Home in This World Anymore, přičemž druhý jmenovaný byl jeho režijním debutem.
A k němu se teď přidá zmiňovaný Dinklage, který si po cenami ověnčené účasti ve Hře o trůny či v Avengers: Infinity War zkusí dost odlišnou hereckou zkušenost. Otázkou ovšem zůstává, jak tvůrci k pokleslé látce přistoupí - nová verze The Toxic Avenger byla totiž posvěcena již před deseti lety, přičemž se hovořilo o účasti Arnolda Schwarzeneggera a smířlivém rodinném ratingu PG-13 ve stylu televizní série. Roku 2016 měl na reboot dohlížet jako producent sám Guillermo del Toro a režii obstarat Conrad Vernon, jenž má na svědomí například dvojku Shreka nebo Buchty a klobásy. Momentálně je však u kormidla zmíněný Blair a účast Petera Dinklage opět vypovídá o tom, že nejošklivějšímu superhrdinovi chtějí tvůrci dodat prestižnější zázemí a respekt celých rodin.
Toxický mstitel (1984)
Toxický mstitel (1984) | Troma Entertainment
Viděli jste některý ze čtyř filmů a patříte k fanouškům série, nebo ji naopak zatracujete?