Holandská obdoba Zachraňte vojína Ryana, v níž se objeví i Draco Malfoy, se představuje ve velkorysé upoutávce

Holandská obdoba Zachraňte vojína Ryana, v níž se objeví i Draco Malfoy, se představuje ve velkorysé upoutávce
The Forgotten Battle (2020) | Levitate Film
The Forgotten Battle (Zapomenutá bitva) je nový holandský válečný velkofilm z období druhé světové války. Za jeho režii je zodpovědný Matthijs van Heijningen Jr., který před devíti lety natočil sci-fi horor Věc: Počátek, solidní prequel legendárního žánrového majstrštyku Johna Carpentera z roku 1982. Tentokrát se vrhl na zcela jinou látku i žánr. A nevypadá to vůbec marně!

Trailer:

Velkolepý snímek vypráví příběh trojice postav - britského pilota, Holanďana, jenž ale slouží nacistům, a mladé holandské člence odboje. Osudy (nejen) těchto tří se protnou v bitvě u řeky Šeldy.
Trailer už od prvních sekund servíruje monumentální bitevní výjevy (letecké záběry desítek bojových letounů vypadají impozantně), které jsou velmi sugestivní i nádherně stylizované. Na výpravě, kameře a vizuálních efektech se tady očividně nešetřilo - trochu to celé připomíná válečné filmy Paula Verhoevena (Oranžský voják, Černá kniha) říznuté stylem a velkolepostí hollywoodských spektáklů typu Zachraňte vojína Ryana. Minimálně v případě vizuální stránky se tak zřejmě máme na co se těšit.
Zda se ovšem film podívá i do našich kin, to v tuto chvíli neví možná nikdo...
Bitva v ústí Šeldy
Bitva v ústí Šeldy