A pak proč trvá animace tak dlouho. Pixar nikdy nenatáčí jen jeden film, ale několik jeho verzí

A pak proč trvá animace tak dlouho. Pixar nikdy nenatáčí jen jeden film, ale několik jeho verzí
Toy Story: Příběh hraček | Pixar
O to víc mě pokaždé potěší nějaký špek z této branže. Ten dnešní je opět jen dalším důkazem, že tito lidé svou práci dělají skutečně s láskou a neuvěřitelnou pokorou. Za vším je poctivá práce, která se ale může někdy pěkně zkomplikovat, zvláště pokud pracujete pro takové puntičkáře jako jsou animátoři v Pixaru nebo Walt Disney. V jejich filmech má totiž vše přesné místo, vše je promyšlené a zpracované do toho nejmenšího detailu.
Nyní se ukázalo (tedy aspoň já to netušila, nevím jak vy, samozřejmě), že pro každou zemi se může objevit jiná verze daného filmu upravená v určitých detailech, aby lépe oslovila příslušné publikum. V Boredpanda.com si s tím dali takovou práci, že nám to všechno pěkně shrnuli i s názornými obrázky.
a-pak-proc-trva-animace-tak-dlouho-pixar-nikdy-nenataci-jen-jeden-film-ale-nekolik-jeho-verzi
a-pak-proc-trva-animace-tak-dlouho-pixar-nikdy-nenataci-jen-jeden-film-ale-nekolik-jeho-verzi-1
Daný animační tým tak musí jednu scénu vytvořit i několikrát, aby vše sedělo. Jasná práce navíc, která má pouze potěšit. Mnohdy o ní divák nemá tucha, protože neví, jak vypadá daná scéna v jiném regionu nebo oblasti, pro kterou se snímek upravuje. Další důvod proč smeknout. Teď je jen otázkou, který z filmů je pak originál? :-) Všechny?
Všechny obrázky najdete v galerii článku.