Nudí vás tradiční Vánoce a rozhlížíte se po něčem originálním? Zkuste filmovou nabídku od Netflixu

Nudí vás tradiční Vánoce a rozhlížíte se po něčem originálním? Zkuste filmovou nabídku od Netflixu
Pan Jangle a vánoční dobrodružství (2020) | Netflix
Na Netfixu přibývají ročně stovky, možná tisíce filmů, mezi kterými nechybí ani nejrůznější tematické sezónní příběhy, a to není výjimka ani pro desítky vánočních filmů nejen z americké produkce. Jak ale vybrat ten správný? Je to komplikovanější, než by se na první pohled mohlo zdát.
Každý máme totiž naprosto odlišnou představu o tom pravém filmu na vánoční večer. Někdo upřednostňuje české klasiky jako je Anděl páně, Tři oříšky pro Popelku a jiné. Další se orientuje zase víc na západ a dá přednost malému Kevinovi ze Sám doma či legendárnímu Jimu Carreymu v oblíbeném Grinchovi. Ten poslední má na Vánoce svůj vlastní pohled, a tak se neobejde bez poněkud netradičních klasik jako jsou Ukradené Vánoce, Střihoruký Edward nebo Krampus. Každý člověk je jednoduše originál a Vánoce nejsou jen svátky klidu, ale hlavně společně stráveného času s rodinou. Třeba právě i u nějakého pěkného večerního filmu. A nyní nastává otázka: Jak se zavděčit všem?
nudi-vas-tradicni-vanoce-a-rozhlizite-se-po-necem-originalnim-zkuste-filmovou-nabidku-od-netflixu
Krampus (2015) | Universal Pictures International
V každé druhé moderní domácnosti už je minimálně jeden člověk, který pomalu nezná pojem televize a mnohem raději se věnuje filmové a seriálové tvorbě na internetových platformách. Někdy není změna na škodu, a tak proč si alespoň sem tam neodpočinout od televizního programu a zkusit něco nového a originálního? Netflix je ideálním kandidátem pro výběr vánočních filmů, protože se to tam každým rokem novinkami jen hemží. Letos zde mimo jinými přibyl snímek z jejich oficiální distribuce, Pan Jangle a vánoční dobrodružství, který přináší do adventních svátků docela zajímavý příběh ze života jednoho výrobce hraček, který díky jedné malé krádeži přijde o své veškeré životní štěstí. Je pak na jeho malé vnučce, aby mu do života navrátila ztracenou jiskru. Je to ale mnohem víc, co Netflix nabízí.
nudi-vas-tradicni-vanoce-a-rozhlizite-se-po-necem-originalnim-zkuste-filmovou-nabidku-od-netflixu-6
Klaus (2019) | Netflix
Už jste viděli oscarového Klause z minulého roku? Jedná se o jediný animovaný film z distribuce Netflixu, který získal hned několik filmových cen. Toto netradiční vyprávění o počátku Vánoc, vás nejen pobaví, ale také chytne za srdce a emocionálně rozhodí. A jestli vám ani kvalitní příběh nebude dost, tak vás rozhodně potěší krásně zpracovaná animace. Klause můžete sledovat na Netflixu hned v několika dabingových provedeních. Vyberte si zkrátka tu nejlepší variantu sami.
Recenze: Animovaný film Klaus přináší ten nejlepší a nejoriginálnější vánoční příběh všech dob
Recenze5. 12. 2020
Recenze: Animovaný film Klaus přináší ten nejlepší a nejoriginálnější vánoční příběh všech dob
Mezi další povedené animované filmy, které na Netflixu najdete, tak je rozhodně velmi vtipný a poněkud bizarní příběh o malém mimozemšťánkovi, Kleptovi, který se svou rasou při putování vesmírem narazí na nechráněnou Zemi a rozhodnou se ji vykrást. Vánoce z jiného světa tak s sebou přináší pořádnou dávku bláznivosti, která dostane snad každého.
Recenze: Vánoce z jiného světa přináší do letošního adventu pořádnou dávku kosmického bizáru
Recenze6. 12. 2020
Recenze: Vánoce z jiného světa přináší do letošního adventu pořádnou dávku kosmického bizáru
Pokud máte rádi Toma Hankse a realistickou animaci, tak se rozhodně podívejte už na něco tradičnější Polární expres a jestli chcete zabavit hlavně malé ratolesti, můžete jim pustit Vánoce s Angelou, Jak Superpříšerky zachránily Vánoce, Legendární partu nebo nějaké ty vánoční klasiky od studia DreamWorks.
Někdo si dnes Vánoce nedokáže představit bez Santy Klause a jeho klasickým vyprávěním o poslušných a neposlušných dětech, jeho sobech a elfí vesnici. Trochu originálnější pojetí těchto příběhů s sebou přináší Vánoční kronika. V hlavní roli Santy se vám ukáže charismatický Kurt Russell, který celému příběhu dodává ten správný náboj. Nejlepší na tom všem ale je, že když se vám zalíbí první díl, můžete rovnou pokračovat dál, na Netflixu je totiž nově přístupné i nové pokračování, Vánoční kronika: Druhá část (2020).
Recenze: Vánoční kronika - Bravo! Konečně film, v němž si přitažlivý "dědula" Kurt Russell dělá legraci z amerického symbolu Vánoc
Recenze24. 11. 2020
Recenze: Vánoční kronika - Bravo! Konečně film, v němž si přitažlivý "dědula" Kurt Russell dělá legraci z amerického symbolu Vánoc
Nezapomnělo se ani na ty, kteří si Vánoce nedokáží představit bez pořádné dávky americké romantiky. Ani pro takové z nás zde nechybí bohatý program. Můžete zkusit romantickou trilogii Vánoční princ, Sváteční rande, Dash & Lily a jestli jste fanoušci Vanessy Hudgens, tak tu je příběh o Princezně z cukrárny. Ten vypráví o dvou naprosto stejných dívkách, které si rozhodnou na vánoční svátky vyměnit své životy. To přinese spoustu zvratů, ale také sklizeného ovoce. Jestli znáte snímek Past na rodiče a líbil se vám, tak se vám bude jistě líbit i Princezna z cukrárny.
nudi-vas-tradicni-vanoce-a-rozhlizite-se-po-necem-originalnim-zkuste-filmovou-nabidku-od-netflixu-12
The Princess Switch: Switched Again (2020) | Netflix
Na Netflixu ale nechybí ani řada vánočních komedií, mezi které se řadí například Čtvery Vánoce, Matky na tahu o Vánocích, Pařba o Vánocích a pokud máte chuť přeci jen na menší klasiku, můžete si pustit Grinche nebo Vánočního skřítka. Pro milovníky české tvorby je tu Vánoční kameňák či oblíbený snímek S tebou mě baví svět.
Netflix nezapomněl na nikoho z nás, radost si tu udělá český klasik s Libuškou Šafránkovou jako Popelkou a Ivanem Trojanem jako Andělem Páně. A jestli si žádné Vánoce nedokážete představit bez kouzelného světa Harryho Pottera, tak ani na ten se zde nezapomnělo.
nudi-vas-tradicni-vanoce-a-rozhlizite-se-po-necem-originalnim-zkuste-filmovou-nabidku-od-netflixu-3
Klaus (2019) | Netflix
Vánoční program dokáže být vskutku velmi různorodý, stačí se jen pořádně rozhlédnout. Jestli se vám tedy vánoční program v televizi nelíbí nebo máte na večer, kdy se vysílá váš oblíbený vánoční příběh už jiný program, zkuste také internetové platformy, které nabízí opravdu širokou nabídku vánočně laděných filmů a seriálů. Určitě vás mile překvapí. Snad jste se tímto článkem inspirovali na nějaký z vašich večerů a přejeme vám Veselé Vánoce.
Smrtonosná past JE vánoční film. Ale rozhodně nejde o to nejvíce šokující zjištění
Téma22. 12. 2021
Smrtonosná past JE vánoční film. Ale rozhodně nejde o to nejvíce šokující zjištění