George Clooney má skvělý smysl pro vděčnost. Z těch, kteří mu v minulosti pomohli, udělal milionáře

George Clooney má skvělý smysl pro vděčnost. Z těch, kteří mu v minulosti pomohli, udělal milionáře
Dannyho parťáci (2001) | Warner Bros.
Zvěsti o tom, že herec George Clooney daroval každému svému blízkému příteli jeden milion dolarů, kolovaly mezi veřejností už v roce 2017. Tehdy je rozšířil Clooneyho obchodní partner a jeden z klikařů, kteří patří mezi hercovi vyvolené, Rande Gerber. Herec měl čtrnáct blízkých kamarádů, kteří mu v minulosti pomohli ve chvíli, kdy se ocitl v bryndě. Jako důkaz vděčnosti se později herec rozhodl z každého z nich udělat milionáře. Teprve nedávno ale celou historku potvrdil i sám Clooney. Rozhodl se k tomu prý v roce 2013 poté, co dostal tučný šek za film Gravitace, kdy byl ještě svobodný a bez dětí.
"Během pětatřiceti let mi v různých směrech pomohli. Spal jsem na jejich gaučích, když jsem byl švorc. Půjčovali mi peníze, když jsem žádné neměl. Během let mi pomohli vždy, když jsem pomoc potřeboval. To samé jsem pro ně dělal i já. Jsme všichni moc dobří přátelé. A tak jsem si pomyslel, že bez nich bych se nedostal tam, kde jsem teď. Jsme si hodně blízcí, přičemž jsem si vzpomněl na to, že kdyby mě srazil autobus, všichni jsou v závěti. Takže proč ku*va čekat na to, až mě ten autobus srazí."
Gerber navíc potvrdil, že Clooney za peníze zaplatil i daně, aby si onu finanční nálož mohli jeho přátelé užít dosyta. Jelikož někteří z nich měli trable vůbec uživit rodinu, byla pro ně finanční nadílka vyložený dar z nebes. Clooney je zkrátka pašák!
George Clooney, Frances McDormand
George Clooney | Blue Sky Media