Jeden z nejmilovanějších komediálních herců 80. a 90. let oznámil odchod do důchodu

Jeden z nejmilovanějších komediálních herců 80. a 90. let oznámil odchod do důchodu
Návrat do budoucnosti | Universal Pictures
V následujících letech se věnoval hlavně nadaci, která se zabývá osvětou i zlepšením léčby tohoto závažného onemocnění a jen občas hostoval v populárních seriálech (Scrubs / 2001, Dobrá manželka / 2009, Kauzy z Bostonu / 2004, Zachraň mě / 2004, Dobrý boj / 2020). Přestože vždy musel Fox hrát postavy s nějakým onemocněním, aby byly opodstatněné jeho tiky, své role bez debat zvládal. Návrat do většího pracovního nasazení herci umožnily nové léky, které mu pomáhaly zvládat nemoc lépe než kdy dříve.
V roce 2013 si Fox dokonce znovu zahrál hlavní roli v sitcomu The Michael J. Fox Show, ten ale vydržel na obrazovkách jedinou sezónu. Většina diváků si herce spojí hlavně s trilogií Návrat do budoucnosti (1989, 1989 a 1990).
Nyní Fox odchází do důchodu podruhé a tentokrát bohužel již nejspíš natrvalo. Důvodem je to, že má v poslední době v návaznosti na svůj zdravotní stav problém s tím si pamatovat dialogy. A bez něčeho takového se přirozeně herec těžko obejde. Na Kinoboxu přejeme Foxovi jen to nejlepší a doufáme, že mu pokroky v medicíně v budoucnu dovolí ještě nějaký ten comeback. Podobných sympaťáků komediální žánr moc nepamatuje.
Michael J. Fox, Betsy Brandt
jeden-z-nejmilovanejsich-komedialnich-hercu-80-a-90-let-oznamil-odchod-do-duchodu