Quentin Tarantino oznámil svůj příští projekt. Fanoušci budou pořádně překvapení

Quentin Tarantino oznámil svůj příští projekt. Fanoušci budou pořádně překvapení
Tenkrát v Hollywoodu | Empire
Leonardo DiCaprio
Tenkrát v Hollywoodu | Sony
Pravidelně také střídá své oblíbené žánry a po válečné satiře a dvou značně rozdílných westernech se obrátil do hollywoodských 60. let, kde neřádili jen televizní kovbojové a jejich kaskadéři, ale také vraždící sekty hippies. Tenkrát v Hollywoodu přineslo Quentinovi hned 10 oscarových nominací, přičemž zlatá soška konečně přistála v klíně Bradu Pittovi, a divákům představilo další rozšíření alternativního vesmíru, do něhož Tarantino své příběhy zasazuje. A přestože snímek trval skoro 3 hodiny a nelze ho považovat za vstřícný všem režisérovým fanouškům, Quentin usoudil, že přátelství Ricka Daltona s Cliffem Boothem si zaslouží ještě podrobnější rozpitvání.
Tenkrát v Hollywoodu se totiž dočká knižního rozšíření, o které se postará sám Tarantino. Ten už ostatně dlouho avizoval, že by si úlohu spisovatele rád vyzkoušel, a je o něm známo, že se netají svým obdivem k různým novelizacím filmových děl, z nichž čerpá mnoho inspirace do svých filmů. A jelikož je také zapáleným cinefilem a velkým znalcem filmové a televizní tvorby šedesátých a sedmdesátých let, příběh z prostředí Hollywoodu, ve filmovém formátu pochopitelně časově omezený, může v knize rozvést dle libosti a čtenářům nabídnout ještě hlubší ponoření do svého mistrovského vypravěčství a aranžmá vlastního světa - není tedy překvapivé, že kromě dalších osudů Cliffa a Ricka chce Tarantino pracovat ještě na jedné knize s názvem Cinema Speculation, v níž má vyjádřit svou lásku ke kinematografii 70. let.
Sám Quentin k tomu dodal: "Filmové novelizace byly v sedmdesátých letech těmi prvními knížkami pro dospělé, na nichž jsem vyrůstal. A dodnes v nich nacházím obrovské zalíbení. Jako velkému fanouškovi filmových novelizací je mi tedy ctí oznámit, že Tenkrát v Hollywoodu se stane mým příspěvkem do tohoto často přehlíženého, leč milovaného subžánru literatury. Jsem rovněž nadšený, že mohu dále rozvíjet mé charaktery a jejich svět ve svém literárním úsilí, které snad dokáže sedět bok po boku filmovému protějšku."
Leonardo DiCaprio, Brad Pitt
Tenkrát v Hollywoodu | Sony
Množství jeho zarytých fanoušků by sice Tarantina rádo vidělo co nejdříve opět za kamerou, ale tam už oscarový režisér nikomu nic dokazovat nemusí. Jeho literární tvorba bude jistě také velmi žádaná a asi nikdo nepochybuje o tom, že na tomto tvůrčím území může svůj neobyčejný vypravěčský styl a lásku k dlouhým dialogům pěstovat v neméně úspěšném a efektivním duchu. Já si knihu určitě a s radostí pořídím.