Představitel Khal Droga to po Hře o trůny neměl jednoduché. Byl švorc a hladověl

Představitel Khal Droga to po Hře o trůny neměl jednoduché. Byl švorc a hladověl
Jason Momoa | HBO
Drsňáka Jasona Momou mnoho lidí zná z populárního seriálu Hra o trůny (2011), kde ztvárnil roli nelítostivého dothrackého vůdce jménem Khal Drogo. Po většinu času však herec musel mluvit ve vymyšleném jazyce dothraků, přičemž anglicky promluvil jen zřídkakdy. Možná právě to pro mnohá studia vyvolalo zdání, že Momoa by žádné komplikovanější role v jiných projektech nezvládl, protože by mu v tom bránila jazyková bariéra. Po první sérii, kdy se herec musel se svou postavou rozloučit, se tak dostal do finančních potíží, protože o něho nemělo příliš filmařů zájem.
"Po Hře o trůny jsme hladověli. Nemohl jsem najít práci. Když máte děcka a jste zadlužení, není to vůbec jednoduché. Nějakou dobu mě mnoho lidí odsuzovalo, což mi dost ublížilo. Lidé si mysleli, že nemluvím anglicky. Nenapadlo je, že jsem pouze hrál roli. Nejsem jako Drogo. Jsem jako on pouze z té stránky, když mohu být blízko své ženy, kterou miluji, ale tu jeho druhou stránku nesdílím."
Temná doba však naštěstí netrvala dlouho. Hercovi se dařilo prokousávat se nízkorozpočtovými snímky až do chvíle, kdy získal roli Aqumana v Lize spravedlnosti (2017), což jeho kariéru pořádně nastartovalo. Stejně tak si ho mnoho lidí oblíbilo i ve slušném post apokalyptickém seriálu See (2019).
Jason Momoa
Liga spravedlnosti