"Všechno tím zničíte!" Takhle reagovalo studio Fox poté, co George Lucas prozradil děj prequelové trilogie Star Wars

"Všechno tím zničíte!" Takhle reagovalo studio Fox poté, co George Lucas prozradil děj prequelové trilogie Star Wars
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba | 20th Century Fox
Prequleová trilogie se zaměřuje především na minulost Dartha Vadera, předního padoucha trilogie původní. Nezahrnuje však jenom děj z období, kdy byl tehdejší Anakin Skywalker Obi-wanův učeň, ale i období, během něhož byl Anakin malým klučinou, žijící se svou matkou na planetě Tatooine. Studiu Fox se to ale zprvu vůbec nelíbilo. Jeho představitelé byli dokonce přesvědčení, že tím George Lucas celou sérii pohřbí.
"Zničíte tím celou značku. Všechno tím zničíte!"
Lucas se ale na jejich varování vybodl, přičemž následná trilogie opravdu vznikla podle jeho představy. Je ovšem pravda, že i mnozí kritici prequelů z řad fanoušků si stěžovali na to, že rozhodnutí představit Anakina jako malého kluka, jehož dětský představitel ještě stále mnohým pije krev, bylo zbytečné. Lucas si to ale nemyslí. Podle něj bylo důležité do trilogie implementovat motiv dítěte, které opouští svou matku, aby to dodalo na síle celého příběhu.
"Věděl jsem, že kdyby Anakinovi bylo místo devíti let už třeba patnáct, bylo by to prodejnější. Kdyby královně Amidale bylo osmnáct místo čtrnácti, také by to bylo prodejnější. Ale takový zkrátka ten příběh není."
Lucas zkrátka stál o to, aby budoucího padoucha představil v době, kdy byl ještě zcela nevinný. A je pravda, že děti jsou ve filmech většinou těmi nejčistšími symboly nevinnosti. Líbil se vám Anakin v Epizodě I?
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba | BontonFilm