Trailer: Oscarový režisér Steve McQueen představuje seriál o londýnských imigrantech. Půjde o velice osobní projekt

Trailer: Oscarový režisér Steve McQueen představuje seriál o londýnských imigrantech. Půjde o velice osobní projekt
Sekerka (2020) | Amazon Prime Video
Sekerka je nový ambiciózní televizní projekt britského režiséra Stevea McQueena, držitele Oscara za otrokářské drama 12 let v řetězech či sugestivních osobitých dramat jako Hlad či Stud. Jde o pětidílnou antologickou minisérii vyprávějící příběhy odehrávající se v komunitě londýnských imigrantů z Karibiku od konce 60. do poloviny 80. let minulého století. Název seriálu vychází z jamajského přísloví, které je v Karibiku hojně používáno: "Pokud jste velkým stromem, jsme malou sekerou."
Pro McQueena půjde vzhledem k jeho původu zřejmě o velice osobní projekt, jelikož je jedním z potomků oné generace přistěhovalců, o jejichž nelehkých osudech bude v tomto počinu pojednávat. Jednotlivé epizody dějově zřejmě nebudou provázané a každá bude mít jinou stopáž. První díl, jenž je už nyní k dispozici na HBO GO, trvá dokonce přes dvě hodiny. Další epizody už by však měly být výrazně kratší.
Ze známých herců se v Sekerce objeví např. John Boyega (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Černobílá spravedlnost) nebo Letitia Wright (Black Panther).
Sekerka
Sekerka