Originální adaptace klasické hororové sci-fi o děsivých mutantech se blíží

Originální adaptace klasické hororové sci-fi o děsivých mutantech se blíží
Ostrov Dr. Moreau (1996) | 1996 New Line Cinema
Slavný sci-fi román H. G. Wellse Ostrov doktora Moreua byl do filmové podoby dosud převeden už přinejmenším třikrát. Poprvé to bylo už v roce 1932, posléze roku 1977 ve verzi s Burtem Lancasterem v titulní roli, a zatím naposledy v roce 1996, kdy John Frankenheimer (Francouzská spojka 2, Ronin) natočil nechvalně proslulou adaptaci s Marlonem Brandem a Valem Kilmerem. Nyní se chystá zcela nová adaptace. A minimálně v jednom případě se bude od předlohy i předchozích zpracování výrazně lišit.
Ostrov Dr. Moreau
Ostrov Dr. Moreau | New Line Cinema
Klíčovou postavou příběhu by totiž tentokrát měla být žena - doktorka Jessica Moreau. Ta má být představena jako světově uznávaná vědkyně, jejíž průkopnická práce v oblasti genetického inženýrství zaujme miliardáře, který touží dosáhnout dalšího kroku v lidské evoluci.
Tentokrát navíc nepůjde o filmovou, ale seriálovou adaptaci. Jmenovat se bude pouze Moreau a její scénář napíše Zack Stentz (X-Men: První třída, Thor). Seriál by měl původní látku, jež pochází z konce 19. století, přizpůsobit technologickým možnostem dnešní doby. Herecké obsazení zatím nebylo oznámeno.
Ostrov doktora Moreaua
Ostrov doktora Moreaua