Fanoušci vyrobili světlený meč ze Star Wars. A hned ho i otestovali

Fanoušci vyrobili světlený meč ze Star Wars. A hned ho i otestovali
Světelný meč | The Hacksmith Industries
Jak mnozí fandové ví, světelný meč ze série Star Wars je tradiční zbraní rytířského řádu Jedi, stejně tak i jejich odvěkých nepřátel, hrozivých Sithů. Jejich nesmírně podmanivý vzhled a ikonické zvukové efekty se v průběhu let mnozí snažili co nejlépe napodobit, ovšem vzhledem k sofistikovanosti zbraně to není vůbec jednoduchý úkol. Nejblíže se ale dostala parta inženýrů, kteří vedou youtube kanál The Hacksmith. V něm se zaměřují na výrobu všemožných působivých vymožeností a vychytávek. Pod palec si před nedávnem vzali i jednu z nejznámějších zbraní v historii kinematografie. A výsledek je opravdu působivý. Video výroby meče můžete zhlédnout zde:
A co by to bylo za světelný meč, kdyby se s ním nedalo něco pořádně rozškvařit. Ve druhém videu svoje dílo tvůrci otestují. A i přestože to v mnohém spíše připomíná efekt plamenometu, stejně musí člověk uznat, že efekt jediské zbraně byl zachycen opravdu věrohodně.
Nezapomeňte ale, že meč dali dohromady profesionálové ve svém oboru, tudíž bych zůstal pouze u kochání se videem. Podobnou věc doma raději nezkoušejte!