Šokující horor Sirotek se dočká prequelu. 23letá Isabelle Fuhrmann si zahraje o 14 let mladší „dítě“

Šokující horor Sirotek se dočká prequelu. 23letá Isabelle Fuhrmann si zahraje o 14 let mladší „dítě“
Sirotek (2009) | slashfilm.com
V roce 2009 vznikl horor Sirotek, jenž natočil Jaume Collet-Serra (Neznámý, Non-stop, Mělčiny) a hlavní role v něm ztvárnili Vera Farmiga a Peter Saarsgard. Jeho hlavní devízou však byla závěrečná pointa, která patří mezi nejoriginálnější a nejpřekvapivější v rámci žánru za poslední dvě desetiletí. Film vypráví o páru (Farmiga a Saarsgard), jenž se rozhodně adoptovat devítiletou Esther (Isabelle Fuhrmann). Tu však pronásledují tragédie, které mnohdy končí smrtí lidí z jejího okolí. Těžko uvěřit, že by na vině mohla být takto mladá dívka. Ovšem jen dokud na konci nevyjde najevo, SPOILER! že Esther je ve skutečnosti dospělá třicetiletá žena jménem Leena, jež je inteligentní, avšak duševně narušenou prostitutkou z Estonska, která vypadá dětsky, protože trpí dwarfismem.
Isabelle Fuhrman
Sirotek | Warner Bros.
Ačkoliv se to zdá poněkud absurdní a bizarní, Sirotek se po celých jedenácti letech dočká prequelu, jenž bude pojednávat o útěku titulní postavy z psychiatrické léčebny v Estonsku a její následné cestě do Ameriky. Zní to jako naprostá zbytečnost, ovšem ještě mnohem divnější na této zprávě je, že si Leenu opět zahraje Isabelle Fuhrmann, které je nyní 23 let. Nějak si nedokážu představit, jak bude v tomto věku představovat o 14 let mladší "dítě". Maskéři budou mít asi hodně práce...
Snímek ponese název Orphan: First Kill a kromě Fuhrmann si v něm dále zahraje Julia Stiles (série o Jasonu Bourneovi), jež by měla představovat matku od rodiny, kterou bude Leena zřejmě ohrožovat. Režíruje William Brent Bell, autor hororů The Boy a Brahms: The Boy 2.
Sirotek
Vera Farmiga