Představitelka hrdinky filmu Rogue One by se do světa Star Wars ráda znovu podívala

Představitelka hrdinky filmu Rogue One by se do světa Star Wars ráda znovu podívala
Rogue One: Star Wars Story | Walt Disney Studios
Rogue One: Star Wars Story (2016) patří mezi ty lépe přijímané snímky ze série. Vypráví příběh Jyn Erso, dcery vědce, který je zodpovědný za vytvoření zásadní slabiny hrozivé ničivé zbraně jménem Hvězda smrti. Plány o této slabině se Jyn následně snaží dostat do rukou rebelů, což se ji nakonec podaří, ale zaplatí za to životem. Herečka Felicity Jones, která postavu ztvárnila, ale v nedávném rozhovoru prozradila, že kdyby zde ta možnost byla, ráda by se role zhostila znovu.
"Pořád říkám, že reinkarnace je ve Star Wars universu více než možná. Takže si myslím, že Jyn má určitě jisté nevyřízené účty. Myslím, že by bylo fascinující ji vidět, jak se stává starší a moudřejší, přičemž zároveň bychom ji viděli bojovat proti temným silám vesmíru, kterých je ještě mnoho."
Přestože herečka podala ve filmu rozhodně slušný výkon, nemyslím si, že by bylo úplně moudré její postavu dál dojit. S ohledem na její zásadní a důležitou oběť byla její smrt v určitém ohledu poetická. A když by ji někdo opět přivedl zpátky k životu, vytratilo by se z její ztráty v Rogue One určité kouzlo. Jedinou možnost bych viděl v případném spin offu, který by se odehrával ještě před událostmi Rogue One, ale pochybuji, že by to fanouškům přišlo zajímavé.
Felicity Jones
Rogue One: Star Wars Story