Blade 3: Wesley Snipes se vyjádřil k tomu, zda mu při natáčení ujely nervy a zkoušel škrtit režiséra

Blade 3: Wesley Snipes se vyjádřil k tomu, zda mu při natáčení ujely nervy a zkoušel škrtit režiséra
Wesley Snipes jako Blade | New Line Cinema
Zrovna Blade: Trinity bývá často uváděn jako jeden z typických příkladů natáčení s hvězdou, která na place v podstatě zešílela a dělala ostatním ze života peklo. O třetím Bladeovi toho koluje hodně. Že Snipes nevycházel z přívěsu, komunikoval jen přes lístečky, choval se jako Blade i když kamery neběžely, případně že se podle Pattona Oswalta (ten si ve filmu zahrál menší roličku) pokoušel škrtit režiséra. Snipes se po letech rozhodl k drbům vyjádřit v rozhovoru pro The Guardian. Prazvláštní chování nevyvrátil, ke škrcení měl ale jasný postoj: "Řeknu vám jednu věc. Kdybych se pokoušel uškrtit Davida Goyera, pravděpodobně byste se mnou teď nemluvili. Černý chlápek se svaly, škrtící režiséra filmu jde okamžitě do vězení, to vám garantuju."
A tím Snipes zdaleka nekončil. "Tyhle výzvy, to je to, čemu musí Afroameričané neustále v Americe čelit - těmhle mikroagresím. Předpokladu, že bílý chlap může udělat prohlášení a to se hned stane pravdou! Proč by lidé měli věřit jeho verzi? Protože mají zakořeněno, že černý chlap vyvolává problémy. A stačí jedna osoba, pan Oswalt, jehož osobně neznám. Stěží si vybavím, že byl na place. Ale je fascinující pozorovat, jak jedno prohlášení stačilo k tomu, aby si lidé řekli 'Jo, to víte, Snipes byl ten problém'."
Jakkoli úplně nefandím rasové ideologii, kterou Snipes situaci rámuje, je pravdou, že nikdo jiný s obviněním na jeho adresu nepřišel. Kdyby měl navíc s Goyerem opravdu tak velký problém, mohl ho snadno nechat nahradit. Snipes totiž Blade: Trinity i produkoval a měl tak velkou tvůrčí kontrolu.
Wesley Snipes
Ryan Reynolds, Wesley Snipes, Jessica Biel