Hrůzostrašné vraždy zůstávají nepotrestány a rodiny obětí to tak nehodlají nechat být. Režisér seriálu Stranger Things řeší Nevyjasněné záhady

Hrůzostrašné vraždy zůstávají nepotrestány a rodiny obětí to tak nehodlají nechat být. Režisér seriálu Stranger Things řeší Nevyjasněné záhady
Nevyjasněné záhady (2020) | Netflix
Seriál Nevyjasněné záhady(2020) můžete sledovat už od 1. července a do dnešního dne se zabývá hned dvanácti nevyřešenými případy, nad kterými vám bude rozum stát. Dokument je založen na stejném podloží jako jeho předchůdce z osmdesátých let dvacátého století. Již tehdy měl seriál jasnou pointu: znovuotevřít nevyřešené kriminální i nadpřirozené záhady a pokusit se je dostat do povědomí široké veřejnosti.

Trailer:

Nevyjasněné záhady
Seriál do svého dění zapojuje diváctvo a dává možnost kontaktovat studio či policejní oddělení. Účastnit se vyřešení případu tak může každý, kdo si myslí, že má nějaké podstatné informace k jeho rozuzlení. Moderního zpracování se chopil tvůrce oblíbeného seriálu Stranger Things, Shawn Levy a jeho společnost jménem 21 Laps Entertainment. Světu ukázali dvanáct neobvyklých případů, které ve vás zanechají minimálně pocity nebezpečí a ukážou na možnost nečekaných událostí a zvratů, které vás mohou potkat téměř kdykoliv.
Nevyjasněné záhady ukazují na podezřelá zmizení osob, které měly milující rodiny, zázemí, práci i přátele. Zničehonic měli ale spáchat údajné sebevraždy, což se v mnoha případech snažilo rodině vnutit každé policejní oddělení. Nejspíše proto, aby si ulehčili práci. Rodina, které své zmizelé příbuzné ale znala, to samo sebou nenechává jen tak být a z pomocí této dokumentární série, dávají své případy do podvědomí divákům po celém světě.
recenze-nevyjasnenych-zahad-hruzostrasne-vrazdy-zustavaji-nepotrestanymi-a-rodiny-obeti-to-tak-nehodlaji-nechat-byt-2
Nevyjasněné záhady (2020) | Netflix
Setkáte se zde mimo jiné s mnoha nevysvětlitelnými jevy, jako jsou zjevení mimozemšťanů nebo přízraků. Právě s duchy se setkáte v epizodě s názvem Tsunami Spirits, kde se s pomocí několika svědectví pracuje s pozoruhodným jevem, který vstoupil do života obyvatel přímořského města v Japonsku, když se setkalo s nečekanou přírodní katastrofou. Právě ta tehdy připravila o život tisíce lidí, jejichž duše poté nedokázaly najít cestu zpátky.
recenze-nevyjasnenych-zahad-hruzostrasne-vrazdy-zustavaji-nepotrestanymi-a-rodiny-obeti-to-tak-nehodlaji-nechat-byt-5
Nevyjasněné záhady (2020) | Netflix
Jak tomu ale bylo s návštěvníky z kosmu? Jak je možné, že řada lidí z odlišných měst ve Spojených státech, spatřila v tu samou noc mimozemská zjevení, která se jim dostala pod kůži mnohem více, než by čekali? Jsou tyto záhady skutečně jen odrazem lidské fantazie, nebo je zde možnost, že skutečně nejsme ve vesmíru sami a existují mezi námi věci, které nelze jakkoliv vysvětlit?
Různorodost tohoto dokumentárního cyklu je poměrně velká. I ten nejotužilejší divák se po zhlédnutí každé epizody začne cítit ohrožený a přinejmenším bude s každou rodinou soucítit a toužit jim nějakým způsobem pomoci najít své ztracené blízké či případně jejich vrahy.
recenze-nevyjasnenych-zahad-hruzostrasne-vrazdy-zustavaji-nepotrestanymi-a-rodiny-obeti-to-tak-nehodlaji-nechat-byt-3
Nevyjasněné záhady (2020) | Netflix
Zpracování se dá pojmout za klasický dokumentární přístup, kdy se pracuje svědectvím rodinných příslušníků, přátel, policejních úředníků a vyšetřovatelů. Vše je to doplněno o oficiální dokumentace a záběry z řešení případů.
Nejprve jsem si nebyla vůbec jistá tím, zda je tento seriál to pravé pro mě, či jestli se na to dokážu nějakou delší dobu dívat, aniž bych nezačala být až příliš paranoidní. Přesto ale nelituji žádné minuty, kterou jsem seriálu věnovala a musím podotknout, že se jednalo skutečně o jeden ze zajímavějších dokumentárních cyklů, který potěší toho, kdo má rád detektivní zápletky, rád sleduje dění kolem sebe a nepohrdne ani nějakým tím paranormálnem.
recenze-nevyjasnenych-zahad-hruzostrasne-vrazdy-zustavaji-nepotrestanymi-a-rodiny-obeti-to-tak-nehodlaji-nechat-byt
Nevyjasněné záhady (2020) | Netflix
Přesto je zde ale malinká mezera, díky které nemohu dát seriálu plný počet bodů. Podle mě by šlo udělat seriál o malinko víc zajímavějším a různorodějším. Některé epizody si byly až příliš podobné a chtělo by to mezi ně vměstnat možná něco trochu odlišného, aby se to divákovi nespojovalo v jednu souvislou linku, kdy si nejste jistí tím, zda již jedna epizoda skončila či začala, nebo jste stále uprostřed stejného případu.
Hodnocení: 80%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE