Proč už Jackieho Chana nezajímají hollywoodské role

Proč už Jackieho Chana nezajímají hollywoodské role
Jackie Chan | Lionsgate
Slavného sympaťáka z akčních filmů a komedií můžeme v poslední době vidět pouze v asijských filmech, zejména v těch čínských. Herec sice na americkou produkci nechce úplně zanevřít, ale zkrátka se mu nelíbí scénáře filmů, ve kterých mu bylo nabídnuto účinkovat. Ve většině z nich má totiž hrát něco jako policajta z Hong Kongu, což už jsou pro herce tak ohrané role, že si od nich chce dát pauzu. Herec vyjádřil přání hrát mnohem rozmanitější role ve vážnějších filmech. Zároveň ale uvedl na pravou míru, že se nechce akčních filmů úplně vzdát. Bude v nic účinkovat i v budoucnu, ale za předpokladu, že se bude moci věnovat i jiným žánrům.
"Nechci se pořád opakovat. Chci se ujistit, že diváci každým rokem uvidí zcela odlišnou stránku Jackieho Chana. Chtěl bych, ale mě diváci považovali za herce, který zvládne dělat akci, nejen jako akční hvězdu."
Vidět Chana ve více vážnějších rolí by určitě nebylo vůbec špatné. Vzpomeňme si například na film Nebezpečný cizinec (2017), který sice s hercem má mnoho akčních pasáží, ale celkový duch snímku je temný a syrový. Tak doufejme, že podobných filmů vznikne víc.
Jaký je váš oblíbený film s Jackiem Chanem?
Jackie Chan
Jackie Chan | STX Entertainment