Netflix: Novinky a tipy na říjen 2020

Netflix: Novinky a tipy na říjen 2020
Chicagský tribunál (2020) | Netflix
Nejzajímavější novinky:
Chicagský tribunál (2020)
Chicagský tribunál | Netflix
Oscarový scenárista Aaron Sorkin (Social Network, Velká hra) napsal a zrežíroval historické soudní drama o slavném procesu, jenž se odehrál ve Spojených státech roku 1969. Tehdy byli organizátoři demonstrace proti sjezdu demokratů v roce 1968 obžalováni za podněcování k násilí a střetům s policií, k nimž během protestu došlo. Sorkinův snímek se může kromě silného a poutavého příběhu pochlubit i skvělými hereckými výkony Sachy Barona Cohena, Marka Rylance, Franka Langelly a dalších.

Drsný město (2020)
Drsný město
Novinka specialisty na staromódní drsné francouzské krimi thrillery Oliviera Marchala (Válka policajtů, MR 73) je dalším z jeho příběhů o svérázných tvrdých představitelích zákona a jejich nekonečném boji se zločineckými gangy a všudypřítomnou korupcí. V hlavních rolích Jean Reno a David Belle (Okrsek 13). K vidění bude na Netflixu od 30. října.

Rebeka (2020)
Rebeka
Slavná stejnojmenná knižní předloha od Daphne Du Maurier byla pro film i televizi zpracována mnohokrát. Přesto je dosud její nejpopulárnější a nejúspěšnější adaptací černobílá verze Alfred Hitchcocka z roku 1940, která byla oceněna Oscarem za nejlepší film roku. Pro Netflix nejnovější filmovou podobu mysteriózního romantického thrilleru zrežíroval nekonvenční britský autor Ben Wheatley (Seznam smrti, Křížová palba). Hlavní role zde ztvárnili Armie Hammer, Lily James, Kristin Scott Thomas a Ann Dowd.

The Haunting - Záhadné sídlo Bly (2020)
Druhá řada úspěšné hororové antologie The Haunting je volnou adaptací gotického románu Henryho Jamese. Hlavním tvůrcem je opět režisér a žánrový specialista Mike Flanagan (Geraldova hra, Doktor Spánek od Stephena Kinga). Někteří herci, kteří se objevili už v předchozím Domě na kopci (Henry Thomas, Oliver Jackson-Cohen aj.), si zahráli i v této sérii.

Tipy na dříve přidané filmy:
Blízká setkání třetího druhu (1977)
Blízká setkání třetího druhu
Po Čelistech druhý obrovský hit Stevena Spielberga a jeho první velká sci-fi, v níž legendární filmař představil jednu ze svých vizí střetnutí lidstva s mimozemskou civilizací. Žánrový milník si ve své době vysloužil několik oscarových nominací, za kameru sošku i získal.

Smrt ve tmě (2016)
Stephen Lang, Fede Alvarez
Hororový thriller Fede Alvareze (Lesní duch) vypráví o trojici mladých zlodějů, kteří se jedné noci vloupají do domu slepého válečného veterána (Stephen Lang). Ze zdánlivě jednoduché vloupačky se však vyklube děsivá a smrtelně nebezpečná hra kočky s myší. Temný, drsný a napínavý snímek se stal jedním z příjemných žánrových překvapení roku 2016 a v příštím roce by se měl dočkat pokračování.

Upgrade (2018)
Upgrade
Dobrých cyberpunkových sci-fi thrillerů mnoho není. Jeden takový se však objevil v předloňském roce. Upgrade se odehrává v nedaleké budoucnosti a jeho hrdinou je mladý muž Grey (Logan Marshall-Green). On a jeho přítelkyně se stanou terčem útoku dvojice grázlů. Přítelkyně je zavražděna a Grey doživotně zmrzačen. Jeho kamarád vědec mu však nabídne řešení v podobě umístění speciálního čipu do míchy, díky němuž bude moct opět chodit a pohybovat rukama. Ale nejen to - jeho přičiněním bude Grey schopen se vinikům náležitě pomstít... Nápaditě pojatý revenge movie skvěle kombinuje tradiční téma krevní odplaty s ryze futuristickými prvky.