Jean-Claude Van Damme dělal z natáčení Street Fightera hotové peklo

Jean-Claude Van Damme dělal z natáčení Street Fightera hotové peklo
Street Fighter: Poslední boj | Universal Pictures
Od začátku šlo pro Stevena E. de Souzu o prokletý projekt. Street Fighter totiž vznikal pod přímým dohledem Capcomu (herní společnost, jež má značku Street Fighter pod palcem), který tlačil na brzké datum premiéry, nízký rozpočet, mluvilo se do naprosto každého aspektu natáčení a k tomu producenti společnosti trvali na obsazení Jean-Claude Van Dammea do hlavní role (přičemž film měl rozpočet 35 milionů a z toho 8 spolkl Van Dammeův honorář). de Souzu musel napsat scénář prakticky přes noc, vystačit si s lacinými kulisami a obsadit vedlejší role převážně neznámými jmény (výjimkou byl Raul Julia jako Bison, ale i to spíš nepomohlo, protože šlo o druhého nejdražšího herce filmu). Van Damme před pár lety uvedl, že měl během filmu problémy s drogami (doslova uvedl, že týdně utratil za kokain deset tisíc dolarů) a aféru s Kylie Minogue (ano, ta v tom také z nějakého důvodu hrála). de Souza se později rozhodl k situaci také vyjádřit:
"Tehdy jsem o tom nemohl mluvit, ale nyní už můžu: Jean-Claude byl úplně vyšňupanej. Studio najalo i člověka, aby ho hlídal, ale ten měl na něj bohužel sám špatný vliv. Jean-Claude tak často volal, že je nemocnej, až jsem musel hledat ve scénáři místa, která by šla filmovat bez něj. Nemohl jsem jen hodiny sedět a čekat na něj. Ve dvou případech mu producenti dovolili letět do Hong Kongu a pokaždé se vrátil pozdě. V pondělí nechodil vůbec."
Van Dammeova závislost na kokainu již tak problematické produkci očividně nepomohla a filmu se vysmála kritika i diváci. V kinech nicméně vydělal a je tak špatný, až spadá do kategorie nechtěně zábavných. Postupem let si navíc získal u mnohých diváků kultovní status, takže pokud jste tuhle perlu devadesátkové kinematografie neviděli, měli byste to určitě napravit.
Street Fighter: Poslední boj