Miroslav Krobot je "lůzr" se zaječíma ušima, který sbírá ocenění ještě před uvedením do kin

Miroslav Krobot je "lůzr" se zaječíma ušima, který sbírá ocenění ještě před uvedením do kin
Muž se zaječíma ušima | Bioscop
Martin Šulík
Režisér Martin Šulík | Bioscop
„Jsem šťastný a dojatý, nečekal jsem to,“ reagoval Martin Šulík na úspěch svého jubilejního desátého celovečerního filmu. Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci v Evropě si ocenění nepřevzal osobně, ale byl přítomen alespoň telefonicky přímo na pódiu při vyhlašování ve Varšavě.
Distribuční premiéra filmu Muž se zaječíma ušima byla původně v českých kinech naplánována na 5. listopadu tohoto roku. Vzhledem k vládním opatřením je momentálně premiéra odložena na neurčito.

Trailer:

Muž se zaječíma ušima
O čem to je: Josef (Miroslav Krobot) je spisovatel, který jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Ten mu umožňuje výborně slyšet nejenom hlasy dalších lidí, ale především jejich myšlenky... Střet cizích a vlastních představ o sobě samém otevře Josefovi oči. Když mu pak jeho mladá přítelkyně Katka (Alexandra Borbély) oznámí, že s ním čeká dítě, Josef ví, že je to jeho poslední šance, jak si uspořádat dosavadní život. Rozhodne se s ní oženit a narovnat rodinné vztahy...
Muž se zaječíma ušima je tragikomedií o muži, kterému se život převrátí vzhůru nohama ze dne na den, ale i vyprávěním o našich představách o životě a o tom, jak někdy mohou být mylné a zároveň smutné i komické.
Uznávaný slovenský režisér Martin Šulík (Tlumočník, Sluneční stát, Záhrada) v Muži se zaječíma ušima opět spojil síly se svým dlouholetým spolupracovníkem a scenáristou Markem Leščákem a kameramanem Martinem Štrbou (Masaryk, Hořící keř) a jako svůj jubilejní 10. celovečerní snímek natočil výpověď na téma mezilidských vztahů a přátelství. (Bioscop)
Muž se zaječíma ušima
Muž se zaječíma ušima