Film versus realita. Diváci mají jasno. Nejvíc je vytáčí tyto nesmysly

Film versus realita. Diváci mají jasno. Nejvíc je vytáčí tyto nesmysly
Pěst plná hněvu | Golden Harvest Company
Na to už jsem si zvykli, ostatně je to jen zábava a lidé na ni slyší, co na tom, že se sem tam něco přikrášlí, přitáhne za vlasy nebo úplně vymyslí? Je to druh umění a jako takový má bavit, přinášet radost a vyvolávat emoce, třeba i ty negativní.
Většinou nám to žíly netrhá. Pokud se nejedná o úplnou ptákovinu a pokud to dostaneme v líbivém a kvalitním filmovém balíčku, ani nás to většinou nenapadne, protože o tom moc nepřemýšlíme. I tak se ale najde pár věcí, které se ve filmu tváří jako naprostá samozřejmost, která je ale od reality odtržena vskutku hodně daleko a mimo film by to nikomu neprošlo.
Toto je výběr těch nejčastějších filmových nesmyslů, který sestavili sami diváci.
Rozpuštěné vlasy hrdinek v akčních scénách. Tak například Black Widow a spol. se v bojových scénách pyšní krásně rozpuštěnými vlasy, které kolem nich vlají a umožňují jim ten nádherný efekt, že když dopadnou, mohou si hodit vlásky hezky sexy vzad. Ve skutečnosti by dámy ale neviděly ani prd a netrefily ani zeď před sebou. Všimli jste si někdy, že všechny ženy v bojových sportech zásadně nosí vlasy spletené do všech možných copů, copánků, uzlů a culíků? Není to náhoda, normálně by přes ty vlasy neviděly. Uděláte jednu otočku, vlasy se přilepí a vy jste nahraní, na nejlepší cestě k zemi.
film-versus-realita-divaci-maji-jasno-nejvic-je-vytaci-tyto-nesmysly-1
Julie & Julia | Columbia TriStar
Bojové scény s více útočníky. Všimli jste si někdy, že jsou všichni tak laskaví a počkají, až jejich kolegové odpadnou? Chápu, že akce je to hezká, ale v reálu by na vás všichni naskákali najedou jako blechy a vy už byste nehli ani prstem, natož předvedli kop s otočkou.
Postapokalyptické filmy plné hygieny. Všichni mají krásný zářivý úsměv a ženy dost často i oholené nohy a podpaží!!! Žiletka a zubní pasta je to první a jediné, co si musíte zabalit do své KPZky.
film-versus-realita-divaci-maji-jasno-nejvic-je-vytaci-tyto-nesmysly
Šílený Max: Zběsilá cesta | Warner Bros.
Neuvěřitelné schopnosti filmových počítačových expertů a hackerů. Stačí něco chvíli datlovat do klávesnice a za pár sekund se ozve: "Jsem tam!"
Výjimečně odolný nábytek i auta. Snad v každém akčním filmu si během přestřelky hledají lidé úkryt. Je to logické, cokoli je určitě lepší než nic, ale už vás někdy napadlo z čeho je vlastně vyrobený všechen ten nábytek, za který se hrdinové schovávají? Z čeho mohou ty gauče proboha být, že padouch někdy vystřílí i celý zásobník a nic. Na druhé straně z gauče čučí ven tak maximálně péra. U aut už to bývá lepší, tam ty kulky létají, většinou ale zase vedle, hrdina jde vždy zásadně správným směrem a vždy je rychlejší než přibližující se kulky.
Filmové supermatky. Všechny jsou vždy nádherně upravené a oblečené. To ale není vše, ony v tom i vaří a uklízí! Je to jenom vaření, při tom se přeci vaše oblíbené džíny nebo blůzka vůbec neumažou a navíc vám dodají takové sebevědomí, že během okamžiku připravíte hostinu pro celé okolí! Co na tom, že v domě jsou jen 4 lidé? Navíc jim vůbec nevadí, že ve většině případů se během takové přípravy objeví otec od rodiny, zahlásí, že jde pozdě do práce, čapne jen plátek chleba a zmizí ve dveřích. A to ani nezmíníme fakt, že filmové supermatky jdou takto upravené a dokonalé ve většině případů i do postele!
film-versus-realita-divaci-maji-jasno-nejvic-je-vytaci-tyto-nesmysly-1
Julie & Julia | Columbia TriStar
Oblíbené záběry z kamer. Můžeš to prosím přiblížit? Ještě víc! Žádný problém! Kamery ve filmech mají neuvěřitelné rozlišení. Dokážou vám přiblížit obličej úplně z čehokoli a v jakékoli velikosti! Je úplně jedno, že ve skutečnosti byste neviděli ani prd, jen černý nebo totálně rozmazaný čtvereček.
Oheň. Když kolem vás ve filmu hoří, hoří zásadně pomalu, takže máte dostatek času na to vymyslet záložní plán, protože teplota se dá v pohodě vydržet a zplodiny a kouř jsou vedlejší, těch se nikdy nenadýcháte.
film-versus-realita-divaci-maji-jasno-nejvic-je-vytaci-tyto-nesmysly-3
Indiana Jones a poslední křížová výprava | Paramount Network
Supermatky podruhé. Všimli jste si někdy, že všechna miminka ve filmu se rodí ve věku 4 měsíců a mají aspoň 5 kilo?! Chudák holky, tohle porodit je skutečně výkon!
Latinská Amerika jedině se žlutým nádechem! Zajímavý postřeh, diváci si všimli, že u většiny případů dochází ke zvláštnímu úkazu, jakmile se děj snímku přenese do Mexika nebo jiné latinskoamerické země, filmaři okamžitě nasadí žlutý filtr na kameru. Tam je přeci stále sluníčko.
Samostatnou kategorií jsou pak filmové výbuchy. Všimli jste si někdy, že hrdinové díky výbuchu odletí i několik metrů dál, ale mnohdy nemají ani jediné škrábnutí? Žádný šrapnel, nic. Všichni po detonaci bez problémů slyší a dost často je nijak neporaní ani tříštící se sklo. Zázrak!
film-versus-realita-divaci-maji-jasno-nejvic-je-vytaci-tyto-nesmysly
Šílený Max: Zběsilá cesta | Warner Bros.
Vražedná konverzace! Ta se vyskytuje ve většině kriminálních filmů. Máme svědka, který zjistil něco moc důležitého, ale v daný okamžik nám to prostě nesmí říci, nemůže, má něco důležitějšího, řekne nám to až na smluvené schůzce, na kterou samozřejmě nikdy nedorazí...
Dokonalí řidiči. Těch jsou filmy plné. Nejenže dokážou úžasně řídit, oni při tom dokážou i skvěle konverzovat a udržovat oční kontakt se spolujezdcem!
Sestřičky jsou jen pro krásu. Ve všech filmech nebo seriálech jsou to právě doktoři, kteří zachraňují životy pacientů, to oni jim dělají rentgeny a všechna možná vyšetření. Sestry jsou tu jaksi navíc, nebo jen pro krásu.
film-versus-realita-divaci-maji-jasno-nejvic-je-vytaci-tyto-nesmysly-2
Pohotovost | NBC
Výborný sluch. Ten tedy rozhodně mají všichni návštěvníci nočních kubů a barů. Ve filmu se totiž málokdy setkáte s tím, že na sebe hrdinové při rozhovoru křičí nebo si jdou popovídat jinam, aby si vůbec rozuměli.
Se sexem se počítá vždy a za všech okolností. Jinak si totiž diváci nebo v tomto případě spíše divačky nedovedou vysvětlit to, že v každé milostné scéně má na sobě hrdinka vždy dokonale padnoucí spodní prádlo.
Zákony medicíny neplatí. Tedy minimálně v případě kapačky. Filmoví hrdinové si ji velmi často a velmi rádi vytahují z žil sami. Nic jiného než vykrvácení přeci nehrozí, ne?