Americká vražda: Rodina od vedle. Odhaluje dokument o tragédii mnohem víc, než jsme si mysleli?

Americká vražda: Rodina od vedle. Odhaluje dokument o tragédii mnohem víc, než jsme si mysleli?
Americká vražda: Rodina od vedle (2020) | Netflix
To, že snímek Americká vražda: Rodina od vedle nahlíží do kriminalistického případu jedné z nejodpornějších vražd Ameriky, už není žádná novinka. Případ rodiny Wattsových upoutal pozornost nejprve celých Spojených států a nyní se díky Netflixu pomalu dostává do celého světa. Dokument zpracovává kromě oficiálních policejních zpráv také rodinné záznamy ze sociálních sítí oběti, které jsou mimochodem stále dostupné a na internetu je můžete i vy.
Netflix natočil dokument o masové vraždě, která otřásla Spojenými státy. Americká vražda: Rodina od vedle rozhodně není podívanou pro slabší povahy
Recenze8. 10. 2020
Netflix natočil dokument o masové vraždě, která otřásla Spojenými státy. Americká vražda: Rodina od vedle rozhodně není podívanou pro slabší povahy
Vědí ale samotní tvůrci o tom, že se jim možná povedlo zachytit mnohem víc než jen skutečný tragický případ jedné obyčejné rodiny? Toto tvrzení se hned díky několika scénám stává mnohem skutečnějším, než by se na první pohled mohlo zdát. Všimli jste si toho? Hned v první den zmizení je případ nahlášen policii a ta se následně za doprovodu Chrise Wattse a rodinných přátel odebírá na rychlý průzkum domu. Sedmá minuta dokumentu ale zachycuje mnohem více než konstatování nad zmizením ženy a dvou dětí.
Podívejte se na záběry pořádně. Světla se zhasínají sama od sebe a děti stojí uprostřed pokojů. O dítěti, které se vkradlo do záběru, a o jeho souvislosti s nadpřirozenem by se dalo polemizovat. O několik minut později je zde totiž na první pohled tatáž dívenka, která se ukáže být dcerkou nejlepší kamarádky zmizelé Shannan.
americka-vrazda-rodina-od-vedle-odhaluje-dokument-o-teto-tragedii-mnohem-vic-nez-jsme-si-mysleli-4
Americká vražda: Rodina od vedle (2020) | Netflix
Jak je to ale s těmi světly? Jak je možné, že v místnosti, nejspíše uvnitř nějakého kumbálu, ve kterém nikdo není, se samy od sebe zhasnou světla? A jak se stalo, že si toho nikdo nevšiml? Je nutné podotknout, že se jedná o oficiální a nikým nemanipulovaný policejní záběr, který je natočen na kameru umístěnou na policejním obleku. V domě tedy nebylo v tu chvíli přítomné žádné filmové studio, čistě jen svědci a policista.
americka-vrazda-rodina-od-vedle-odhaluje-dokument-o-teto-tragedii-mnohem-vic-nez-jsme-si-mysleli-5
Americká vražda: Rodina od vedle (2020) | Netflix
Další přinejmenším zvláštní záběry jsou k vidění ve verzích dokumentu, které nám nejsou dostupné. Nejsem si jista, zda se nejedná o nějakou prodlouženou verzi nebo o speciální vydání, ale jestli se k někomu z vás tato verze dokumentu dostala, zkuste se zaměřit na scény, ve kterých policistky se služebními psy prozkoumávají dům. Hned v několika můžete slyšet šepot jako: „This is our home“ nebo opakování jména „Chris“. Policistky si toho nevšimnou až do chvíle, kdy jejich prohledávání přeruší dětský smích. Tehdy je upoutána i jejich pozornost a je vidět, že nemají tušení, odkud se smích vzal. Jedná se čistě o náhodu, nebo se domem stále potulují duše tragicky zemřelých dětí a jejich matky? Tuto informaci ale nemám z první ruky, a tak ji berte s rezervou.
Poslední zajímavost je stále volně přístupná na youtuberském kanále s názvem Franko TV. Tento mladík se soustředí na cestování po vyhlášených strašidelných místech, aby se na kameru pokusil zachytit skutečné paranormální jevy. U svého videa s názvem „Chris Watts house (Ghost´s inside the house!?)“ upozorňuje diváky na to, že k domu Wattsových nejel se záměrem prozkoumávání, ale proto, aby zde rodině vyjádřil svou upřímnou soustrast. Přesto se mu ale na kameru podařilo zachytit něco velmi nečekaného.
americka-vrazda-rodina-od-vedle-odhaluje-dokument-o-teto-tragedii-mnohem-vic-nez-jsme-si-mysleli-6
Americká vražda: Rodina od vedle (2020) | Netflix
Zdá se, že z jednoho z oken v horním patře na něj po celou dobu návštěvy zírá nějaká nejasná silueta. Možná ženy, možná dítěte. Zádrhel je v tom, že je tento dům už dva roky opuštěný a dostat se do něj je prakticky nemožné. Vážně by Franko TV takto riskoval a nainstaloval do domu něco, co by mu pomohlo celou scénu zfalšovat? Nebo se jedná o skutečné paranormální jevy uvnitř domu s hrozivou minulostí?