Cesta do Ameriky 2: Koronavirus nám očekávané pokračování Eddieho Murpyho nažene do obýváků

Cesta do Ameriky 2: Koronavirus nám očekávané pokračování Eddieho Murpyho nažene do obýváků
Eddie Murphy, Cesta do Ameriky | Paramount Network
Již dlouhá léta se mluví o Policajtovi v Beverly Hills 4, kde se studiu nedaří hnout z místa. Podobně jsou na tom Dvojčat, v němž by si měl Eddie Murphy zahrát bratra původních hrdinů Arnolda Schwarzeneggera a Dennyho Devita. Bývalého krále komedie přestalo nejspíš čekání bavit a tak natočil pokračování hitu Cesta do Ameriky, v němž v roce 1988 poznával coby africký princ Akeem kouzlo USA. Dvojka vyjde na streamovací službě Prime Video 12. prosince (původní plány na uvedení v kinech z pochopitelných důvodů padly) a Akeem se v něm vrátí do Ameriky proto, aby poznal syna, o kterém neměl zdání a oťukal si, zda může zdědit jeho trůn.
Scénář k filmu napsali Barry W. Blaustein a David Sheffield, scenáristé původního filmu, což zní dobře. Bohužel také tihle dva napsali oba příšerné Zamilované profesory, což už je horší. K úpravám byl později přizván Kenya Barris, tvůrce úspěšného komediálního seriálu Black-ish (a to JE dobrá zpráva). Režie se měl podle původních zpráv ujmout Jonathan Levine (50/50), nakonec film natočil Craig Brewer (svérázné drama V řetězech).

Trailer na Cestu do Ameriky (1988):

Eddie Murphy
Spekulace o přípravách dvojky se začala šířit již v březnu roku 2017 poté, co se na oficiálním Murphyho Twitteru objevil tweet "Pokračování Cesty do Ameriky?". O tři roky později je podle všeho hotovo, pořád jsme ale z filmu neviděli jediný obrázek (snad Amazon brzy vypustí alespoň trailer). Dále hrají Arsenio Hall, Jermaine Fowler, Leslie Jones, Shari Headley, Josh Amos, Tracy Morgan, Wesley Snipes a přirozeně otec Akeema James Earl Jones.
Eddie Murphy
Eddie Murphy, Arsenio Hall