Fanoušci se konečně dočkali - nejcharismatičtější sériový vrah Ameriky se oficiálně vrací!

Fanoušci se konečně dočkali - nejcharismatičtější sériový vrah Ameriky se oficiálně vrací!
Dexter | Showtime
Seriál si dlouho držel vysokou úroveň, ale na konci tvůrci - jemně řečeno - ujeli a zdaleka nedopřáli fanouškům finále, jaké by si zasloužili (o samotné hlavní postavě nemluvně). Namísto očekávané katarze jsme se dočkali naprosto tradičního příběhového faulu, kdy hlavní postava předstírá smrt a zašije se někam do ústraní. To prostě není pořádná tečka za větou.
Čtyři roky od konce populárního seriálu Dexter. Proč si vysloužil nálepku "nejhorší finále v historii seriálů"?
Seriály16. 10. 2017
Čtyři roky od konce populárního seriálu Dexter. Proč si vysloužil nálepku "nejhorší finále v historii seriálů"?
Neříkám, že všechno bylo na konci špatně. Shodou okolností jsem si pár měsíců zpátky dopřál celou show a i v osmé sérii nechyběly dobré nápady (například to, když se začal formovat tým "dobrých" vrahů). Ale vše bylo takové uspěchané, smrt Debry vyloženě zbytečná a pachuť z neuzavřeného příběhu stejně silná jako v případě 24 hodin, kdy televize nikdy nenašla dostatek odvahy na to Jacka Bauera zabít a dopřát mu zasloužený odpočinek. V případě Dextera fanoušci od skončení seriálu doufají, že ještě jedna série přijde. Ta skutečně finální, v níž se vše pořádně uzavře (a nejde jen o hlavní postavu, například i s Quinnem tvůrci pěkně vydrbali a přitom šlo v posledních sériích o významný charakter).
Nyní byl konečně návrat televizí potvrzen. Nová série bude mít deset dílů (bude tedy o dva kratší, než bylo zvykem) a z nějakého důvodu je zmiňován reboot, přestože je Michael C. Hall zpátky na palubě (stejně tak showrunner Clyde Phillips). Těžko říct, co si televize pod slovem reboot představuje. Vymaže poslední sérii? Nebo půjde o nějakou kapitolu z Dexterova života "jinde a jinak"? Těžko říct. Mělo by nicméně jít - stejně jako u poslední série 24 hodin - o jednorázový návrat. Žádné další série. Produkce by měla začít na jaře příštího roku, premiéra je v plánu na podzim.
Pokud si vás tedy neortodoxní seriálový hrdina Dexter Morgan získal (a co si budeme povídat, to nebylo těžké - Hall má v té roli charisma na rozdávání), můžete slavit. Nová série je oficiálně na cestě (pokud ji korona nepoloží).